2021-08-12 08:34Pressmeddelande

”Gamla stan blir centrum under Stockholms bokhelg”

Foto: Hållbart & Lustfyllt Gamla StanFoto: Hållbart & Lustfyllt Gamla Stan

Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm står värd för ett digert program på flera platser i Gamla stan under Stockholms bokhelg 2729 augusti. På Stortorget bygger butiken, som bokförlaget Volante står bakom, upp en scen där arrangemang för både vuxna och barn kommer att hållas under lördagen och söndagen. Detta görs i samarbete med Svenska Akademien och föreningen Hållbart & Lustfyllt Gamla Stan.
Parallellt blir det en rad framträdanden, workshops och vandringar i och utanför bokhandeln.

”Vi är otroligt glada att vi lyckats skapa så många fina programpunkter med väldigt olika karaktär som förhoppningsvis kan göra Gamla stan till centrum för Stockholms bokhelg. Dagarna kommer verkligen att bjuda på något för alla!
Vi märker att många kunder längtar efter att äntligen få mötas på riktigt och se framträdanden live i stället för på en skärm. Under pandemin har vi genomfört många utomhussigneringar, så vi har vanan inne – men detta blir på en helt ny nivå”
, säger Helena Landberg, som driver Gamla stans bokhandel i samma hus som Volantes förlagskontor.

Hela programmet för Stortorgets scen hittar du här.

Programpunkter i Gamla stans bokhandel hittar du här.

Volante har flera författare på plats under dagarna. Jan Carlzon, Mustafa Panshiri, Arash Sanari, Sandra Bourbon, Lars-Johan Åge och filosofen Jonna Bornemark hör till skaran som syns och hörs under helgen. Dessutom bjuder Tom Tits Experiment på en ”experimentalong” inspirerad av Dr. Seuss ikoniska bok Hela världen är din!

”Idén om en bokfestival i hela Stockholm är briljant, och rimmar väl med tankar vi och andra i Gamla stan burit på. Den ’litterära holmen’ Gamla stan – med sina museer, antikvariat, bokförlag och kyrkor – kan verkligen utgöra ett hjärta för hela helgen.
Vi samarbetar kontinuerligt med kollegorna på Nobel Prize Museum, i Storkyrkan samt i den mycket engagerade ideella föreningen Hållbart & Lustfyllt i Gamla Stan. Samarbetet med och det finansiella stödet för scenen från Svenska Akademien är vi särskilt tacksamma för”, säger Matilda Berg, marknadsansvarig för Volante.  

Alla Volantes programpunkter hittar du här.

Scenen på Stortorget i Gamla stan under Stockholms bokhelg är ett samarbete mellan

Festivalens genomförande bygger på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén
Helena Landberg
Bokhandlare
Helena Landberg
Helena Landberg driver Gamla stans bokhandel som Volante står bakom

Relaterade nyheter