2021-03-15 05:50Pressmeddelande

Hela världen är din!

Bokförlaget Volante Knopp började göra språkekvilibristen och konstnären Dr. Seuss bästa verk tillgängliga på svenska 2019. I april utkommer fjärde boken, den i hemlandet USA ständigt bästsäljande Hela världen är din! (Oh, the Places You'll Go!). 

Hela världen är din! är just hela världens bästa bok för den som oavsett ålder är på väg ut i livet, liten som stor (den delas till och med ut till alla som tar examen vid Harvard). En given presentbok som innehåller en mentors önskan om välgång. I de varma illustrationerna får vi följa ett barn som ger sig ut på äventyr medan berättaren hejar på, stöttar, varnar och tröstar. Där finns faror och fällor att hantera, men också fantastiska saker att upptäcka och uppleva. Så mycket mer än en lyckönskning är det här en skatt att återvända till genom hela livet.

Rörigt i vimlet kan det bli,
snubbligt värre.
Kanske du önskar
filurerna var färre.
Se upp var du kliver,
gå på tå och i takt.
Minns att livet
är en väldig Balansakt.
Bäst tar du dig fram utan onödig stress.
Det gäller att trampa med spänst och finess.

Boken, den sista i hans rikhaltiga produktion, har tidigare funnits på svenska i översättning av Margareta Strömstedt, men får nu en ny språklig kostym av mästerliga Marianne Tufvesson, som också gjorde de hyllade översättningarna av Grinchen: Julen är stulen (2019) samt Loraxen och Horton hör en vemling (2020).

_______________________________________

Sagt om Hela världen är din!:

Bestsellern Oh, the Places You’ll Go! från 1990, är ingen nonsenstext. Här handlar det i stället om andlig styrketräning, om att hantera ensamhet och ångest, rädsla och misslyckanden, men också lust och glädje. Barnets genomkorsande av olika fantastiska landskap blir i denna bok till en resa i det inre. Ge dig ut i världen, bejaka din kraft som människa, ungefär så lyder Dr. Seuss budskap.” Boel Westin, Dagens Nyheter

Min favorit bland Dr Seuss böcker… inte minst för bokens mästerliga kombination av skicklighet, mystik och möjligheter” The Guardian

Den hyllade fantastikern som har gett unga läsare och fnissare så många fantastiska äventyr genom åren har valt ett tydligare syfte i denna bok” New York Times

"I princip allt man behöver veta finns hos Dr. Seuss." Barack Obama (Se här Michelle Obama högläsa boken.)

_______________________________________________

Om författaren:

Theodor Seuss Geisel, känd världen över som Dr. Seuss, var en av nittonhundratalets största språkälskare och läsfrämjare. Under sin livstid, 1904-1991, skrev och illustrerade han över 60 böcker för barn och vuxna. Flera av dem räknas till tidernas bästa barnböcker, sålda i över 600 miljoner exemplar och översatta till fler än 20 språk.

Förra veckan kom nyheten att Dr. Seuss Enterprises drar in sex titlar som anses stötande och olämpliga. Volante stöttar helt det beslutet som vi dessutom bedömer hade varit i linje med Theodor Geisels eget önskemål. Barnboksansvariga Elina Lindström har kommenterat nyheten här. Inga av de indragna böckerna har varit aktuella för utgivning hos Volante.

_______________________________________________

Utgivningsdag 12 april
Recensionsdag 28 april
ISBN 978-91-8904-338-1

Volante Knopp ger ut böcker för yngre läsare. Loggan är en (yngre) variant på den blomlogga Volante burit sedan starten och symboliserar särskilt vår devis: böcker hjälper oss växa.


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö