2023-10-06 14:04Pressmeddelande

MICAEL DAHLEN BLIR VÄRLDENS FÖRSTA PROFESSOR I LYCKA

Micael Dahlen och ett urval av hans böcker.Micael Dahlen och ett urval av hans böcker.

Micael Dahlen har i 15 år skrivit tongivande, forskningsbaserade böcker om lycka och välbefinnande. Nu blir han ledande för det nystartade Center for wellbeing, welfare och happiness på Handelshögskolan i Stockholm.

Micael Dahlen blev vid 34 års ålder Sveriges yngste professor 2008. Nu blir han professor i lycka, välbefinnande och välfärd (wellbeing, welfare and happiness) då
Handelshögskolan har som mål att under tio år bygga upp ett världsledande kunskapscenter.

Det är ett världsunikt center i sitt slag och världens första professur i lycka, välbefinnande och välfärd. Men det är ämnen som Micael Dahlen redan är världsledande inom.

“Jag har ägnat stora delar av både min forskning och mitt författarskap åt de här frågorna. På många sätt är det en fortsättning på arbetet som låg till grund för boken ‘Nextopia’ för 15 år år sedan”, säger han.

Sedan dess har han haft stora succéer med ytterligare böcker på dessa teman, från Kaosologi till En liten bok om lycka och En liten bok om meningen med livet. Även den senaste boken Sifferdjur, som i år bland annat givits ut på engelska och tyska, bygger på delar av den här forskningen. Micael Dahlen har även givit över hundra föreläsningar världen runt om dessa frågor.

"Det här är vad ekonomi är, när det är som allra mest viktigt: vad vi gör
med våra resurser. Allt från våra pengar, till vår tid och våra färdigheter så
att vi kan leva så goda liv som möjligt. Både för oss själva och för
varandra. Och att skapa ett gott samhälle tillsammans.”Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö

Relaterade nyheter