2019-12-12 06:55Pressmeddelande

Micael Dahlen släpper ny bok – så funkar lyckan

Professor Micael Dahlen är aktuell med En liten bok om lycka, som släpps i januari 2020.Professor Micael Dahlen är aktuell med En liten bok om lycka, som släpps i januari 2020.

Vad gör oss lyckliga? Det har varit den återkommande frågan från Micael Dahlen i hans forskning.

En liten bok om lycka hjälper oss att påbörja ett nytt år – och ett nytt decennium – med en mental verktygslåda för verklig förändring och kanske till och med ett lite lyckligare liv.

 

En liten bok om lycka sammanfattar Dahlen resultatet av egna och andras studier i tretton tips som varken kräver stora ansträngningar eller mycket pengar att genomföra och som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv.  

Det handlar till exempel om att ta ut segern i förskott, fira så mycket som möjligt, återuppleva lyckliga stunder, unna sig, röra på sig, vara tillsammans med andra, välja sina föräldrar med omsorg (!) och att vara tacksam – råd som i rubrikform kan te sig banala men som på Dahlenskt manér utvecklas till små kluriga essäer med reell, forskningsbaserad essens. 

 

Spoilervarning här: Det tycks vara med lyckan lite som med pensionsförsäkringar. Det ökade antalet pensionsalternativ de senaste åren har fått folk att pensionsspara mindre i stället för mer ... Alltså att ha lyckan som mål och måttstock för livet gör den bara än mer gäckande, säger Micael Dahlen om en av de slutsatser han redovisar i boken.

En liten bok om lycka serverar också historiska perspektiv och berättelsen om hur Micael Dahlen, genom sin lyckoforskning, råkade göra världens lyckligaste land aningen mindre lyckligt.

---------------------------------------

Micael Dahlen är professor på Handelshögskolan i Stockholm. Han har under 2019 stått på Dramatens scen tillsammans med Johan Ulveson i föreställningen Om lycka, som han själv skrev manus till. Alla föreställningar har varit slutsålda och kommer fortsätta ute i landet nästa år.
Bland tidigare böcker återfinns Starkt kulKaosologi och Nextopia.

ISBN 978-91-89043-42-8
Utkommer i januari


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg