2020-10-27 06:55Pressmeddelande

Meningen med livet? Ny bok av Micael Dahlen

Ny bok i slutet av november: En liten bok om meningen med livet.

I sin fristående uppföljare till succén En liten bok om lycka tar sig Micael Dahlen an den kanske största frågan av alla – och förklarar att den kan vara felställd. I alla fall om vi verkligen vill ha resultat eller hoppas finna någon sorts poäng.

Så vad händer om vi istället testar att fråga vad som ger oss mening i livet?

Ganska mycket visar det sig.

Med hjälp av egna och andras forskningsstudier finner Micael Dahlen ett antal vetenskapligt bevisade tips som ökar vår känsla av att vårt enda liv har ett syfte och poäng. Tipsen är lätta att omsätta i praktiken, men effekterna är väldokumenterade.

Det här är en bok som riktar sig till alla – gammal som ung – och den dockar in perfekt i samtiden. För det är en bok som inte hade kunnat skrivas tidigare. Många av studierna i detta förvånansvärt nya forskningsområde (ja, ni kommer att få läsa mer om det konstiga i detta) har skett under de senaste åren och en hel del är utförda under den aktuella pandemin.

"Det har varit utmanande, lite läskigt och väldigt roligt att hitta relevant forskning och göra egna studier på ett område som är så nytt och samtidigt så oerhört viktigt. Det är forskningsresultat som också kom väldigt nära inpå mig själv, när jag gick till botten med personliga saker jag grubblat på och brottats med – både under uppväxten och alldeles nyligen", säger Micael Dahlen.

En liten bok om meningen med livet bjuder han på såväl intressanta vetenskapliga rön, historiska anekdoter och personliga erfarenheter. Allt i samma humoristiska och peppande ton som blivit Micael Dahlens signum, men med ett betydande allvar i grunden. För det är en bok som på riktigt hjälper oss att stå ut när livet känns meningslöst – och som just därför har blivit liten och lätt att bära med sig.
 
“Idén växte fram under den coronapräglade våren då Micael klev fram och det var tydligt att han blev viktig för många. Han livesände själv, skrev och peppade på sociala medier, samtidigt som lanseringen av hans lyckobok tog fart. Det som han förmedlade var både värdefullt och träffsäkert, både djupt och enkelt”, säger Tobias Nielsén, förlagschef på Volante."Den här nya boken fortsätter på det spåret, och lyckas ta ett nytt helt forskningsfält och utifrån det mejsla fram några väldigt praktiska tips och råd. Jag vet ingen annan som hade kunnat göra det." 
______________________________________
Utgivning 2020-11-23
Recensionsdag 2020-12-05
Läs mer och ladda ner bilder här


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg