2022-11-09 11:12Pressmeddelande

Martin Hägglunds filosofi tolkas i teaterform

Under hösten 2021 och våren 2022 har grupper inom Stockholms Stadsmission träffats för att diskutera Martin Hägglunds bok Vårt enda liv - Sekulär tro och andlig frihet under ledning av teaterregissör Reine Lööf. Samtalen ligger till grund för De Profundis Teaters pjäs Den stora bokcirkeln – Vårt enda liv, skriven av Stina Oscarson. På scenen möter vi skådespelare och deltagare från samtalsgrupperna i ett dansant drömspel om livet. Urpremiär på Stockholms Stadsmission mötesplats Mariatorget 30 november.

Martin Hägglunds filosofi dissekerar på ett revolutionerande sätt vårt sätt att leva, förutsättningarna för ett kapitalistiskt samhälle och hur den omsorg vi hyser om levande ting förutsätter en sekulär tro. I boken Vårt enda liv (Volante, 2020, i översättning av Andreas Vesterlund) diskuterar Hägglund frågor som:

* Vad är viktigt, och vad ger värde till våra liv?
* Är den kapitalistiska ordningen, där vår tid har ett pris, det bästa sättet att organisera vårt samhälle?
* Kan man hysa omsorg om andra levande ting om detta liv bara är ett väntrum till evigheten?

Föreställningen Den Stora Bokcirkeln - Vårt enda liv är ett dansant och lekfullt möte mellan människor och idéer och resultatet av ett samarbete mellan de Profundis teater, ABF och Stockholms Stadsmission. Föreställningen spelas på Stockholms Stadsmission nyöppnade mötesplats på Mariatorget i Stockholm. Mötesplatsen öppnar officiellt den 8 december och ska fungera som en plats där fler människor i social utsatthet får möjlighet att delta i kulturliv och samhällsdebatt, något som bidrar till att bryta utanförskap.

Regi: Reine Lööf
Manus: Stina Oscarson.
Medverkande: Skådespelare samt deltagare ur Stockholms Stadsmissions verksamhet.  
Producent: Jenny Lampa
Chefsproducent: Kjell Johansson

Speldatum:
30 november kl. 18.00
3 december kl. 15.00
4 december kl. 15.00
5 december kl. 18.00
Plats: "Mötesplats Mariatorget" Mariatorget 10, Stockholm
Speltid: 1 timme - ingen paus.
Kontakt: jenny@profundisteater.se www.profundisteater.se 


Ämnen: Boknyhet

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg