2020-06-11 11:50Pressmeddelande

Martin Hägglund sommarpratar 7:e augusti

Martin Hägglund blir i år en av värdarna för Sommar i P1 i år.

I början av hösten släpper vi sedan hans bok Vårt enda liv (This life) på svenska. Det är möjligt att beställa boken redan nu till förköp.

Planen var egentligen att han skulle vara i Sverige i sommar, men han är fast i New York där han bor, och därifrån normalt veckopendlar till sitt jobb vid Yale-universitet. På Twitter kan man följa hans politiska engagemang just nu i USA.

"Mitt program sträcker sig från Norrland till New York och handlar om hur min passion för filosofi har tagit mig från den svenska skolan till Harvard och Yale. Jag vill gestalta varför filosofiska frågor angår oss alla och kan belysa grunden i vår tillvaro— från existentiella erfarenheter av liv och död till politiska frågor om hur vi ska förvalta vår gemensamma tid" berättar Hägglund från New York.

Han har precis i dagarna fått den svenska manustexten från översättaren Andreas Vesterlund. "Det känns fantastiskt att under sommaren få återvända till svenska språket, både genom komponeringen av sommarprogrammet och arbetet med översättningen. Med den svenska utgivningen får jag en unik möjlighet att skriva boken på nytt och jag hoppas att det kommer att göra den bättre", reflekterar Hägglund. 

Boken ges ut 15:e september.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg