2020-09-30 12:40Nyheter

Martin Hägglunds Vårt enda liv till omtryck efter rekordstart

Martin Hägglund, fotograf Pontus Höök.Martin Hägglund, fotograf Pontus Höök.

Yale-professorn och filosofen Martin Hägglunds omtalade bok Vårt enda liv går nu redan till omtryck efter en rekordartad försäljningsstart. 

Nätbokhandeln Bokus hade beställt en signerad upplaga, men den är redan markerad som slutsåld. ”Trots ett rejält inköp så sålde våra signerade böcker slut på ett par dagar. Den svenska översättningen av Martin Hägglunds bok är efterlängtad!" säger Magnus Svensson Bragsjö, kategoriansvarig på Bokus.
Helena Landberg, bokhandlare i Gamla stans bokhandel, har samma intryck: "Jag har sällan märkt av en sådan stark efterfrågan på en fackbok tidigare. Hägglund verkar locka läsare i alla åldrar och av alla bakgrunder", säger hon.

Boken Vårt enda liv, som i sin första utgåva hade titeln This Life, är översatt av Andreas Vesterlund och utvidgad och fördjupad av författaren själv. Martin Hägglund såg med den svenska utgivningen en unik möjlighet att "skriva boken på nytt."
"Det är en sådan glädje att få se boken förkroppsligad till slut, på mitt eget modersmål och i precis den form jag önskat och föreställt mig”, blev hans kommentar när de första exemplaren kom från tryckeriet.

Hägglund har i år tilldelats det prestigefyllda René Wellek-priset och av tidskriften Prospect lyfts fram som en av samtidens femtio främsta tänkare. Hans Sommar i P1 i augusti i år rönte stor uppskattning både hos kritiker och lyssnarna. 

Läs mer och ladda ner pressbilder här.


Ämnen: Boknyhet

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg