2022-02-04 06:56Pressmeddelande

Stina Oscarson leder bokcirklar om Vårt enda liv

Martin Hägglunds Vårt enda liv är en av de senaste årens mest uppmärksammade böcker. Hos Volante på Stora Nygatan 7 möter Stina Oscarson nu bland andra Ann Heberlein, Mona Sahlin och Navid Modiri, för att i tre öppna bokcirklar samtala om liv och politik med utgångspunkt i Hägglunds filosofi.

Bakgrunden är att pjäsen Vårt enda liv – den stora bokcirkeln, skriven av Stina Oscarson, under hösten 2022 har premiär i Stockholm. Som en del i arbetet med denna pjäs har en rad bokcirklar genomförts inom Stadsmissionens dagverksamhet, bokcirklar som nu alltså följs upp med en serie om tre offentliga bokcirklar i Gamla stan, ledda av regissören och författaren Stina Oscarson, där olika namnkunniga personer resonerar kring en rad centrala teman utifrån sin position i det offentliga samtalet och sin egen läsning av boken.

Hur läser ekonomer, präster, debattörer, filosofer och politiker Vårt enda liv? Vad har skavt, vad har inspirerat?

Vid varje tillfälle bidrar också en deltagare från Stadsmissionens bokcirklar till samtalet. Evenemangen genomförs i samarbete med Svenska kyrkans kulturscen Se människan.

Måndagen 7 mars klockan 18:30

Ann Heberlein
Agneta Stark
Mats Svegfors
Ruth Nordström
Reine Lööf

Måndagen 14 mars klockan 18:30

Navid Modiri
Mona Sahlin
Kjell A Nordström
Annika Borg
Marie Adlén Lilja

Måndagen 21 mars klockan 18:30

Torbjörn Tännsjö
Carl Rudbeck
Dmitri Plax
Maria Ludvigsson
Claus Haldin

Bokcirklarna genomförs på Stora Nygatan 7 i Gamla stan, Stockholm.
Biljettbokning här.Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält