2020-03-10 06:43Pressmeddelande

Miljöhjälten Loraxen gör entré på Tom Tits Experiment

28:e mars blir det Loraxenfest på Tom Tits i Södertälje

​Dr Seuss klassiska barnbok Loraxen har för första gången kommit ut på svenska av Volante Knopp i lyhörd översättning av Marianne Tufvesson. Den 28:e mars (Earth Hour Day) påbörjar förlaget ett samarbete med Tom Tits Experiment i Södertälje i och med en releasefest, där man även kommer att kunna testa olika aktiviteter med hållbarhetstema i Makerspace.

Boken om den modiga miljökämpen Loraxen skrevs av Dr Seuss för nästan 50 år sedan, men budskapet är mer aktuellt än någonsin: Vi måste lyssna på dem som talar för träden och värnar om klimatet, annars är det snart för sent! Frågan är om Loraxen lyckas stoppa Grämaren från att skövla alla truffelträden i tid?

- Tom Tits Experiment arbetar med hållbarhet och de globala målen riktat mot både barn och vuxna. Det genomsyrar hela vår verksamhet från utställningar, programaktiviteter till café och restaurang. Därför är det roligt att Volante väljer att lägga releasen av Loraxen – som är kopplad till hållbarhetstemat – hos oss, säger Tom Tits marknadschef Marie Karlsén.

Tom Tits Experiment har även önskemål att utveckla material till förskolor och skolor med Loraxen och FN:s globala hållbarhetsmål som bas. 

Verksamheterna Tom Tits Experiment och Volante Knopp förenas i sin önskan att uppmuntra intresset hos barn för naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling på ett lustfyllt sätt. I samband med stora parköppningen den 9 maj planeras ännu ett gemensamt evenemang då författaren Anne Sverdrup-Thygeson kommer på besök i samband med sin nya barnbok Insekternas hemligheter.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg