2019-10-29 12:21Pressmeddelande

Nya Volante Knopp släpper Skavlan-aktuella författarens första barnbok

Volantes devis har alltid varit att göra världen klokare och roligare. I 15 år har vi gjort precis det genom att ge ut sakprosa av högsta kvalitet skriven av forskare, experter och tänkare som visar vägen inom sina fält – skribenter som Max Tegmark, Daniel Kahneman, Jonna Bornemark, Micael Dahlen och Emma Frans. Vi har stått upp för behovet av kunskapsbärande, idéspridande och tankeväckande böcker i den allmänna debatten, och för dess rätt att kallas litteratur. Nu vill vi öppna vår utgivning för en ny generation.

Vi kommer att satsa på såväl nya titlar som odödliga klassiker och anpassningar av Volantes vuxenutgivning. Mer om tankarna bakom Knopp går att läsa i vår programförklaring.

Volantes grundare och VD Tobias Nielsén: "Hur man än vrider och vänder på det så finns det inget viktigare än barnlitteraturen. Och vi tycker att det finns viktiga barnböcker som saknas. Det hålet vill vi fylla. Volantes vision har alltid varit att bidra till en klokare och roligare värld, och då måste vi börja från början."

Barnboksansvarig Elina Lindström: "Jag ser det här som ett tillfälle för oss att ge ut alla de kloka, roliga och mindblowing barnböcker som inte passat in i Volantes vanliga vuxenutgivning. Vi har ju gett ut en och annan barnbok tidigare – när vi inte kunnat hålla oss! – som Så funkar allt och böckerna om Ruby, men de har varit udda fåglar på vår lista. Nu skapar vi ett ordentligt hem för barnböcker i Volantekvalitet!"

______________________________________________________________________________

Böcker på Volante Knopp


Oktober 2019: 
Hej Ruby-serien

Finska tech-pionjären Linda Liukas har med Hej Ruby-serien lyckats skapa en teknologins Pippi Långstrump som går ett segertåg i över 20 länder och vunnit flera priser.   
Hej Ruby ger barn, deras föräldrar och lärare ett roligt och kreativt sätt att lära sig om teknik. De tidigare böckerna används t.ex i undervisningen om programmering i svenska skolor.
”I mitt arbete försvarar jag unga flickors och pojkar rätt att förstå en alltmer teknologisk värld”, säger Linda Liukas.

November 2019: Grinchen – Julen är stulen!

Dr Seuss älskas världen över för sin språkliga klurighet, varma hjärta och fantasifulla illustrationer. Hans karaktärer når vita duken gång efter annan och hans böcker hjälper de minsta att lära sig läsa och de större att ta till sig viktiga budskap.
Först ut i Volantes satsning på Dr. Seuss författarskap kommer Grinchen – Julen är stulen! För första gången i svensk språkdräkt av prisbelönta Marianne Tufvesson.
I början på 2020 ser vi fram emot nästa bok i Dr Seuss-världen: Lorax

Januari 2020: Geografins makt

Världsberömda författaren Tim Marshall anpassar stoffet i bästsäljande Geografins makt för en yngre publik, illustrerat med vackra kartor i originell stil. Våra barn har hört om hur Trump försöker köpa Grönland och om hur britterna gnabbas med EU, så ge verktygen att förstå vad som händer!
En kartbok som bevisar att en rättvisande världsbild kan presenteras på ett roligt, spännande och intresseväckande sätt.

April 2020: Insekternas hemligheter

Insekternas planet är en passionerad och spränglärd berättelse om de små varelserna som vi inte kan leva utan. Den väckte enormt intresse också i samband med författarens uppskattade Sommarprat i juli.
Lagom till att insekterna vaknar till liv i vår kommer Skavlan-aktuella (1 november) Anne Sverdrup-Thygesons första barnbok Insekternas hemligheter med den lockande undertiteln Bärfisar, tvestjärtar och zombiebaggar.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg