2023-03-16 11:00Pressmeddelande

Premiär för Wordstock under Stockholms Bokhelg. Fyra dagar med över 50 programpunkter

Under Stockholms bokhelg den 11 - 14 maj har idé- och samtalsfestivalen Wordstock premiär i Gamla Stan, Stockholm. Det blir en ny genreöverskridande festival med fokus på framtidsspaningar och idéer som påverkar vår samtid. Bakom satsningen står Gamla Stans bokhandel och idéstudion SN7 som båda drivs av förlaget Volante. Utöver cirka 50 programpunkter, mängder av böcker och samtal utlovas mingel och högt i tak.

Wordstock samlar ledande experter, kulturdebattörer, forskare och författare för att ta pulsen på de olika kulturuttryck och samhällstrender som formar världen vi lever i. Några av de organisationer som medverkar är: Svenska PenFastighetsägarna StockholmFörläggareföreningenRight LivelihoodJudisk Kultur i SverigePiratförlagetProustsällskapet, Appell förlag, Schildt & Söderström, Natur & Kultur, Krimtidpodden, Tidskriften Parnass, NorstedtsUnga tankar om musik, Volante Förlag, Stockholmia förlag, Bazar förlag och Författarcentrum Öst

“Att samla olika organisationer och människor som inspirerar till nya tankegångar och driver viktiga samhällsfrågor i ett program känns spännande! Vi satsar som alltid på att bidra till en klokare och roligare värld och den ambitionen delar vi med våra medarrangörer. Stockholms Bokhelg har under de här åren utvecklat ett koncept som etablerat sig. Nu krokar vi in Wordstock i det paraplyet och skapar som ett Almedalen i miniatyr där samtal om böcker, kultur, ekonomi, politik och vetenskap korsas med varandra under ett och samma takMattias Desac, programansvarig Stora Nygatan 7

"Hos oss i Gamla stans bokhandel pågår en ständig bokmässa med flera författarsamtal i veckan. Med Wordstock under Stockholms bokhelg intensifierar vi detta tiofalt och jag hoppas många tar chansen att träffa favoritförfattare, handla böcker och inspireras! 
Helena Landberg, Gamla stans bokhandel

Det kommer att vara ett flöde av programpunkter på Stora Nygatan 7 mellan scenerna på Gamla Stans bokhandel och SN7. Några ämnen som kommer att lyftas är situationen för yttrandefrihet i Sverige, segregation och brottslighet, vikten av ett levande kulturliv i staden och mycket annat. Välkommen!

Är du eller din organisation intresserad av att vara med? Hör av dig till Mattias Desac på SN7 eller Helena Landberg på Gamla stans bokhandel!



Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 (SN7) i Gamla stan i Stockholm. Gamla stans bokhandel har Stockholms livaktigaste författarscen. SN7 specialiserar sig på att stå värd för eller skapa innehåll till program som på oväntade sätt korsbefruktar aktuella samtidsfrågor med kultur, vetenskap och näringsliv.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Helena Landberg
Bokhandlare
Helena Landberg
Helena Landberg driver Gamla stans bokhandel som Volante står bakom
Mattias Desac
Programansvarig Stora Nygatan 7
Mattias Desac