2022-03-23 11:03Pressmeddelande

Volante startar ny scen och samarbetar med Judisk Kultur

Mattias Desac, Lizzie Oved Scheja, Ulrika Bergwall, Johan WirfältMattias Desac, Lizzie Oved Scheja, Ulrika Bergwall, Johan Wirfält

Stora Nygatan 7 är ett nytt nav för kultur, samtal och möten i Gamla Stan. Bakom satsningen står förlaget Volante, som även driver Gamla stans bokhandel på samma adress.

Med den nya kulturscenen växer även ett idéhus fram i staden mellan broarna. Stora Nygatan 7 kommer presentera ett brett utbud av samtidskultur i intimt format – författarmöten, livepoddar, musik, poesiläsningar, paneldiskussioner, utställningar, happenings och går även att hyra för evenemang.

– Volante producerar redan hundratals föreläsningar varje år. Nu får vi ett nytt hem för Sveriges bästa berättelser och smartaste idéer  – Stora Nygatan 7 blir en mötesplats för bokälskare, författare, forskare och kreatörer, säger Ulrika Bergwall, biträdande förlagschef på Volante.

I och med lanseringen av den nya kulturscenen inleder Volante också ett samarbete med Judisk Kultur i Sverige, som kommer producera återkommande program på Stora Nygatan 7.

– Tänk er en wienersk gränsöverskridande salong i stockholmsk 2020-talstappning. Ur det perspektivet känns samarbetet med Judisk Kultur och deras fenomenala programverksamhet särskilt passande, säger Johan Wirfält, förläggare på Volante.

– Judisk Kultur i Sverige firar 10 år 2022. Att etablera en ny kulturscen med Volante är ett fantastiskt sätt att fira det! Vi ser fram emot detta samarbete, säger Lizzie Oved Scheja, vd för Judisk Kultur i Sverige.

Programansvarig för Stora Nygatan 7 blir Mattias Desac, som 31 mars ansluter till Volantes team efter att tidigare haft liknande roller på Gather, Bohm Bohm Room och ABF Stockholm:
– Att skapa program i den här miljön i samarbete med människor som vill inspirera till nya tankegångar känns spännande! Jag ser fram emot att göra Gamla stan samtida igen!

Läs mer om visionen för Stora Nygatan 7.Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält
Ulrika Bergwall
Förläggare
Ulrika Bergwall