2021-02-11 06:55Pressmeddelande

Pulitzerprisbelönade Elizabeth Kolberts nya bok på svenska i höst

För Det sjätte utdöendet (The Sixth Extinction) belönades New Yorker-skribenten Elizabeth Kolbert med Pulitzerpriset. Nu kommer hon med uppföljaren Under a white sky, som bokförlaget Volante ger ut i svensk översättning till hösten.
 
Mattias Pettersson, förläggande redaktör:
– Elizabeth Kolbert är världens kanske mest läsvärda författare av böcker om människans negativa avtryck på vår värld. Hon förenar den granskande journalistens faktanit med litterär känsla för personer och situationer. Dessutom har hon en mörk New York-humor som får den beska medicinen i det hon vill berätta att slinka ner så bedrägligt lätt.
 
Om Under en vit himmel
Med Det sjätte utdöendet fick Elizabeth Kolbert status som en Rachel Carson för vår tid. Från att ha berättat om massutdöendenas historia i sin förra bok vänder Kolbert i Under en vit himmel blicken mot framtiden och projekten som bedrivs för att vända utvecklingen där människans avtryck gjort mest skada på vår planet.
 
I Under en vit himmel möter vi bland annat forskarna som försöker rädda världens ovanligaste fisk som lever i ett enda litet vattendrag mitt ute i Mojaveöknen, ingenjörerna som omvandlar koldioxidutsläpp till sten på Island, de australiska marinbiologerna som försöker utveckla en ”superkorall” som kan överleva på en varmare planet och fysikerna som skissar på en plan att skjuta upp mikroskopiska diamanter i stratosfären för att kyla ner jorden.
 
_____________________________________________

Under en vit himmel
Översättning av Bitte Wallin
ISBN 978-91-7965-144-2
Utgivning i oktober 2021


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg