2020-01-16 07:36Pressmeddelande

Pulitzervinnaren Elizabeth Kolbert till Sverige i mars

Elizabeth Kolbert är den Pulitzerprisvinnande författaren till Det sjätte utdöendet, som Volante nu ger ut på svenska

Pulitzerprisvinnande journalisten och författaren Elizabeth Kolbert besöker Sverige 22-24 mars i samband med utgivningen av boken Det sjätte utdöendet, som Volante ger ut. 

Boken kombinerar högklassig populärvetenskap med det journalistiska reportagets drivna berättarstil. Berättelsen handlar om alla de redan utdöda arterna – och inte minst om de som nu står på katastrofens rand. Som en röd tråd genom hennes historia löper också en känsla av hopp: om vi bara börjar förstå alla de förunderliga arterna kanske vi inser värdet av att skydda dem.

Till den svenska utgåvan har Augustprisbelönade Patrik Svensson, författare till Ålevangeliet, skrivit ett förord som tydligt placerar boken i samma tradition som Rachel Carsons klassiska Tyst vår.

_______________________

”Det sjätte utdöendet är en otrolig bok, och den visar tydligt att stora, abrupta förändringar kan ske. Det har hänt förut, det kan hända igen.” ― Barack Obama

”Omtumlande … Kolbert kartlägger kunnigt den märkliga historien om hur vi kom att bli medvetna om konceptet massutdöenden, och mer brådskande hur vi har börjat inse vår egen roll i det nuvarande … Ett omistligt bidrag till förståelse för vår planets tillstånd” ― Al Gore, The New York Times Book Review

”The 100 best nonfiction books of all time: No 1 – The Sixth Extinction by Elizabeth Kolbert” ― The Guardian


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg