2021-05-21 12:20Pressmeddelande

Kahnemans uppföljare släpps med stort release-event

Daniel Kahneman, världens mest inflytelserika psykolog, vill på nytt förändra förståelsen för hur mänskligt tänkande och beteende fungerar. Ihop med Cass Sunstein, författaren bakom Nudge, och Olivier Sibony, professor vid HEC Paris, har han skrivit Brus: Det osynliga felet som stör våra bedömningar – och vad du kan göra åt det.

Tisdag 25:e maj kommer boken ut på svenska, endast dagar efter att den släppts på engelska (Noise). Detta uppmärksammar Volante med ett gratis webbinarium med två av bokens tre författare, Cass Sunstein och Olivier Sibony:

Tisdag 25 maj kl 13:30-14.30

Böcker som Nudge och Tänka, snabbt och långsamt har fått en hel värld att förstå storheten med tillämpad beteendevetenskap, samt gjort oss alla lite mer ödmjuka inför de begränsningar vi människor trots allt har när det kommer till beslutsfattande.
Brus blir en start på något som kommer refereras till framåt på många sätt, på många håll. Så om Tänka, snabbt och långsamt var uppsamlande, är Brus ett call-to-action.

Begreppet brus kan definieras som slumpmässiga skillnader i bedömningar som skapar ett lotteri i samhället (med andra ord orättvisa), onödiga kostnader, mer eller mindre dråpliga effekter på till exempel topplistor, och egentligen allt. Bruset finns överallt.

Vad eventet siktar att ge svar på:

  • Därför är "brus" ett osynligt fel hos oss alla, och i alla organisationer.
  • Så minskar du "bruset".
  • Varför bättre "brushygien" medför ökad lönsamhet i företag, bättre beslutsprocesser i alla organisationer och större rättvisa i samhället generellt.
  • Så gör du för att fatta bättre beslut. Vid varje möte. Varje dag.

    Webbinariet är gratis och sker i samarbete med tidningarna Chef, Modern Psykologi samt PBM:s enhet för beteendeinsikter med psykologen och författaren Niklas Laninge som moderator.

Några internationella reaktioner på Brus så här långt:

Recension i NY Times
Recension i The Times
Daniel Kahneman i The Guardian-intervju om AI

 

Olivier Sibony är professor vid handelshögskolan HEC Paris där han undervisar i strategi, beslutsfattande och problemlösning. Hans forskning har varit inriktad på beslutsfattande och metoder för att reducera påverkan från beteendegrundad bias. Han har skrivit ett flertal uppmärksammade böcker för den bredare publiken.

Cass R. Sunstein är professor i juridik och grundare av Harvard Law Schools Program on Behavioral Economics and Public Policy. Han har varit rådgivare för bland annat Världshälsoorganisationen och Vita huset under president Barack Obama. Tillsammans med Nobelprisbelönade Richard Thaler har han tidigare skrivit boken Nudge.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén