2020-06-25 10:25Pressmeddelande

Istället för Almedalen: Klimatsynda, Sveriges partier!

Sju dödssynder. Sju politiska partier. Klockan sju varje kväll. Almedalsveckan är inställd, men varje parti har sin dag kvar. Det utnyttjar Mattias Goldmann, hållbarhetschef på Sweco, för att pusha på våra politiker.

 

Goldmann utgår från modellen i sin nya bok Klimatsynda! och fördelar de sju dödssynderna på vart och ett av de riksdagspartier som står bakom den svenska klimatlagen. Allt som en vänlig nudge för att hjälpa dem att påskynda klimatarbetet. Och det åttonde partiet? Sverigedemokraterna får ett nationalistiskt klimattips och en uppmaning att haka på tåget.

 

Parti för parti publicerar Volante och Mattias Goldmann varje dag med start söndag 28:e juni klockan 19 en film med dagens parti – och dagens dödssynd!


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.