2024-01-10 13:06Pressmeddelande

Studio SN7 och Volante lanserar en ny talkshow med Nanna Olasdotter Hallberg

I showen Purple Talks deltar bland andra Jan Emanuel, Lina Thomsgård och Olof Lundh.

Purple Talks är en rolig, kvick och bildande talkshow där det snackas aktuella samhällsfrågor, filosofiska funderingar och existentiella dilemman med författare och kulturpersonligheter. Tempot är högt, frågorna fyndiga och som publik kan du räkna med att både bli underhållen och överraskad av oväntade inslag – samtidigt som du lär dig en massa nytt. 

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg programleder Purple Talks. Under våren möter hon sex olika personer som alla är framgångsrika och tongivande inom sina respektive fält: Lina Thomsgård, Jan Emanuel, Gunnar Ardelius, Olof Lundh, Salad Hilowle och Sara Öhrvall. Purple Talks äger rum live med publik på Studio SN7, Stora Nygatan 7, Stockholm. En separat digital version kommer att lanseras framöver. 

Jag ser fram emot att dyka ner i djuplodande samtal med några av Sveriges bästa hjärnor! Min nyfikenhet har alltid varit både min största drivkraft och tillgång. Som dyslektiker var studier på universitet utmanande för mig, istället har jag ställt frågor så fort jag mött någon som tror sig har svar. Så det här formatet kommer att passa mig perfekt och jag tror att publiken kommer att uppskatta den avslappnade stämningen! 
- Nanna Olasdotter Hallberg, programledare Purple Talks

Nanna Olasdotter Hallberg är kulturjournalist och dramatiker. Vi har hört henne som programledare för “Morgonpasset i P3” och i den egna podden “P3 Klubben”. Hon har även skapat den omtalade radioteatern Punani_99. 

Viljan att experimentera, utmana och förmedla oväntade perspektiv är centralt för Studio SN7. Purple Talks är ett klockrent exempel där vi vågar vara smarta och lite knasigt roliga samtidigt. Genom ett format som förenar nytta och nöje blir publiken både underhållna och bildade.
- Mattias Desac, programansvarig Studio SN7

6 februari kl. 18:30 Lina Thomsgård - Våga göra avtryck 

21 februari kl. 18:30 Jan Emanuel - Rik provokatör och läsambassadör

5 mars kl. 18:30 Gunnar Ardelius - Är det verkligen svårt att vara man?

19 mars kl. 18:30 Olof Lundh - Om fotbollens fulspel: Makt, mutor och sporttvätt

2 april kl. 18:30 Salad Hilowle - Hur blir man ett konstnärligt geni?

16 april kl. 18:30 Sara Öhrvall - Gör AI oss till bättre människor?

Studio SN7 är en samtalsscen och idéstudio i Gamla Stan, Stockholm med en både bred och spetsig verksamhet av evenemang, konferenser och kreativa seminarieprogram. Det är en mötesplats för bokälskare, poddfantaster, författare, kunskapsivrare, konstnärer, kulturskapare, forskare och företagsledare – ett nav för samtidens bästa berättelser och smartaste idéer.
 
 Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.