2021-05-06 05:55Pressmeddelande

Proust är 150-årsjubilaren som kan förändra ditt liv

Från omslaget till Låt Proust förändra ditt liv av Alain de Botton -- form av Kerstin Hanson.Från omslaget till Låt Proust förändra ditt liv av Alain de Botton -- form av Kerstin Hanson.

»På spaning efter den tid som flytt är en praktisk, universellt tillämplig historia om hur man slutar att slösa bort och börjar uppskatta sitt liv.« 

Så beskriver den brittiska författaren och filosofen Alain de Botton det romanverk som han menar kan förändra våra liv -- men som väldigt få i ärlighetens namn har läst. Med sin stora förtjusning i och djupa kunskap om Marcel Prousts världsberömda romansvit är han den rätte att visa oss vad den mestadels sängliggande Proust faktiskt kan lära oss om livet.

I boken Låt proust förändra ditt liv -- nästan lika klassisk som romanverket självt -- berättar de Botton kunnigt och alltid lika underhållande, med hjälp av citat och fascinerande exempel, om det som Proust har att säga om bland annat:

* konsten att älska och leva i nuet
* konsten att lida med framgång
* konsten att få upp ögonen
* konsten att lägga ifrån sig böcker

Med anledning av att det i år är 150 år sedan Marcel Proust föddes ger Volante nu ut Låt Proust förändra ditt liv i den första svenska utgåvan på snart 15 år, i Nille Lindgrens översättning och med lekfull formgivning av Kerstin Hanson.

___________________________________________________

Alain de Bottons böcker har nått en publik världen över. Han var bara 23 år gammal när han skrev bästsäljaren Kärlek: en betraktelse, men det verkliga genombrottet kom med Låt Proust förändra ditt liv. Volante har tidigare givit ut hans böcker Kärlekens väg och Filosofins tröst.
de Botton är också grundare av Londonbaserade The School of Life, som verkar för att öka den emotionella intelligensen i samhället genom kulturen.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg