2019-02-01 10:49Pressmeddelande

Volante firar 1 miljon sålda böcker med ny klassikerserie

Bokförlaget Volante lanserar nu en klassikerserie inriktad mot sakprosa. Det sker i samband med att förlaget firar mer än 1 miljon sålda böcker.

”Det här var böcker som saknades i Sverige då vi satte igång. Nu har vi hunnit bli både etablerade och kopierade av andra”, säger Tobias Nielsén, förlagschef och grundare.

”Utöver återutgivningar finns därmed ett flertal egna titlar som hunnit bli klassiker och som platsar i serien.”

Startskott för förlaget var bland andra Nextopia av Micael Dahlen och Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman. Storsäljare på sistone är Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark och Liv 3.0 av Max Tegmark.

Designen för klassikerserien har tagits fram av Nina Ulmaja, prisbelönt och internationellt erkänd bokformgivare. Hon säger: ”Äntligen finns det en klassikerserie för fackböcker i Sverige, och att jag är så glad att ha fått formge den. Konceptet har ju varit att göra något som sticker ut, samtidigt som det inte ska dateras för snabbt. Fräckt och tidlöst på samma gång.”

Ansvarig på Volante för serien är Klas Ekman, förläggande redaktör. ”Jag har säkert tusen argument för varför en sådan här klassikerserie behövs”, säger han. ”Samtidigt som vi brottas med försvagade faktakunskaper och famlar efter forna tiders bildningsideal, fortsätter bevakningen av facklitteratur vara svårt eftersatt i Sverige. Vi kommer släppa en titel i taget, nästa släpp sker i höst. Två till tre titlar per år planerar vi för”.

Första titeln i klassikerserien blir Alain de Bottons Filosofins tröst. de Botton är populärfilosofen som bland annat skrivit Kärlekens väg (Volante, 2017) och grundat The school of life.

Detta är en rolig, bildande och underhållande bok som lever upp till sitt namn och som öppnar upp ett ämne som annars ofta döms ut som för komplicerat. Sex filosofer ger råd om vardagsproblem: Sokrates för impopularitet, Epikuros för fattigdom, Seneca för frustration, Montaigne för otillräcklighet, Schopenhauer för olycklig kärlek och Nietzsche för övriga svårigheter. På vägen presenteras filosofernas liv och mest betydande verk.

Utkommer mars 2019


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg