2022-04-19 07:10Pressmeddelande

Nobelpristagarens berättelse om allt vi vet

Stockholmsaktuella fysikpristagaren Frank Wilczek har tilldelats Nobelpris, men säger själv att han är lika stolt över sin populärvetenskapliga bok Fundamentals. Den utkommer på svenska i juni med titeln Fundamentalt – Tio nycklar till verkligheten. I samband med utgivningen besöker författaren Sverige.

Frank Wilczek innehar inte mindre än fyra professurer, varav en vid Stockholms universitet. Han besöker därför regelbundet Sverige, som nu i slutet av maj i samband med bokens utgivning. Han gör sig tillgänglig för intervjuer i första hand 23-24 maj.

Fundamentalt öppnar världen på ett helt nytt sätt för läsaren och verkligheten framstår i Wilczeks nästan poetiska språk och smittande passion för fysiken som större, rikare och märkvärdigare än den någonsin varit. 

Genom att kombinera de mest grundläggande frågorna med vetenskapliga fakta och fascinerande spekulationer undersöker Frank Wilczek idéerna som formar hela vår kunskap om universum: tid, rymd, materia, energi, komplexitet och komplementaritet. Lustfyllt tar han oss med genom vetenskapshistorien och berättar om hur nytänkande vetenskapspersoner som Galileo, Kepler och Newton steg för steg flyttade fram gränsen för vad vi vet, och hur de gjorde det. Hans berättelse leder oss ända fram till dagens vetenskapliga horisont – och spanar nyfiket bortom den för att visa några av de nya genombrott som snart kan komma.

________________________________________________________

Fundamentalt – Tio nycklar till verkligheten
Utgivningsdag 2022-06-06
Recensionsdag 2022-06-16


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö