2022-08-11 10:34Pressmeddelande

Magda Gads gripande förord till Denis Mukweges självbiografi

Denis Mukwege och Magda Gad vid Panzisjukhuset i östra Kongo.Denis Mukwege och Magda Gad vid Panzisjukhuset i östra Kongo.

 
Kvinnors styrka (utkommer 15 augusti 2022) är fredspristagaren Denis Mukweges självbiografiska berättelse som hyllar kvinnors överlevnadsförmåga och styrka.
Krigskorrespondenten Magda Gad har skrivit bokens förord.
 
"För mig har Denis Mukwege och Kongo en speciell plats i hjärtat. När jag läste den här boken för första gången på engelska ville jag tillbaka till Kongo, eftersom min första resa dit för drygt tio år sedan kom att påverka vad jag gjort sedan dess."

I början av 2022 återsåg Magda Gad Panzi-sjukhuset och Denis Mukwege under en bitvis dramatisk resa. Den resulterade bland annat i det uppmärksammade stödet för "Vera", en ung kvinna som var döende efter flera misslyckade operationer och som med Gads svenska följares snabba insats kunde förflyttas till Panzi.

För varje exemplar av Kvinnors styrka som säljs skänker bokförlaget Volante tio kronor till Läkarmissionens Panzi-projekt. Den svenska översättningen kompletteras med en QR-kod för de läsare som vill bidra ytterligare. Läs en intervju med Läkarmissionens generalsekreterare Josephine Sundqvist om Panzi och Dr Mukwege här.

Ett utdrag ur förordet kan läsas här.
Ett besök av författaren planeras för våren 2023.

________________________________________

Kvinnors styrka utkommer 2022-08-15.
Recensionsdag 2022-08-29.
Översättare Manne Svensson. 


Ämnen: Boknyhet

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén