2023-08-25 10:05Pressmeddelande

Bästsäljande författaren Jonathan Freedland besöker Stockholm

Jonathan Freedland är hösten 2023 aktuell med boken Det första vittnet och besöker Stockholm i oktober.

Den brittiske reportern och författaren Jonathan Freedland, aktuell med hyllade boken Det första vittnet – Mannen som flydde från Auschwitz, besöker Stockholm i oktober och kommer då att framträda på Konstakademien i ett samarrangemang mellan bokförlaget Volante och Judisk Kultur i Sverige.

Boken är en biografi över Rudolf Vrba (tidigare Walter Rosenberg), som tillsammans med en medfånge lyckades med den första, helt osannolika flykten från dödslägret. Efter att ha vandrat genom hela Europa kvarstod ännu en svår prövning: Att vittna om fasorna och få omvärlden att förstå vidden av dem.

23-25 oktober besöker författaren (som också skrivit en rad bästsäljande thrillers under pseudonymen Sam Bourne, och som sedan många år är en uppskattad reporter och krönikör för bland annat The Guardian och BBC), Stockholm där han gör sig tillgänglig för intervjuer och även framträder i ett författarsamtal på kvällen den 24 oktober.

"Mörkret är omätbart i lysande bok om Förintelsen" – Johan Kellman Larsson, Dagens Nyheter

"Freedland har gjort betydande research, visar ofta upp en resonerande hållning, skriver tydligt och lättillgängligt" – Ricki Neuman, Svenska Dagbladet

Läs bokens inledning här.
Mer om författarsamtalet 24 oktober här.

För att boka intervjuer, kontakta pressansvarig Matilda Berg på Volante.


Ämnen: Boknyhet

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält