2022-02-21 06:55Pressmeddelande

7 råd till Mustafa översätts till somaliska och arabiska

Foto: Emil Fagander
Form: Minna Sakaria

Författaren Mustafa Panshiri satte nyligen igång en kickstarter-kampanj med målet att kunna ge ut boken 7 råd till Mustafa på två av de största invandrarpråken. Kampanjen har redan rönt stor uppmärksamhet och samlat in en försvarlig summa.
Syftet är att åstadkomma en konkret insats för integrationen, då en rak och ärlig ”handbok i att bli svensk” är något som många nyanlända efterfrågar.
 
”När jag skrev 7 råd till Mustafa var det verkligen med mitt nyanlända jag i åtanke. Nu kan många första och andra generationens invandrare ta till sig både boken och ljudboken på svenska. Men jag vill också nå dem som inte har lärt sig tillräcklig svenska ännu, samt deras föräldrar – på deras språk” säger Mustafa Panshiri.
 
"Jag önskar verkligen att alla invandrare läser din bok och reflekterar själva kring dina råd. De som läser din bok kommer att tjäna på det i det underbara Sverige.” Omid, ensamkommande
 
Om kampanjen lyckas kommer boken att ges ut gratis i tryckt format, som e-bok och som ljudbok. 
 
Följ Kickstarterkampanjen här.
Läs Mustafa Panshiris blogginlägg om kampanjen här.
 


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält