2023-09-15 05:25Pressmeddelande

Zen-råd för att slippa oro och finna lugn

Zenbuddhismens grundfilosofi handlar om att i stället för att må dåligt över vad som skulle kunna hända i framtiden fokusera på nuet och släppa taget om det du inte behöver. I boken Konsten att leva utan oro har buddhistmunken Shunmyo Masuno samlat 48 konkreta tips och lärdomar om hur man kan finna ro genom att praktisera zen.

Med enkla medel kan oron lämnas åt sidan och läsaren njuta av ett lugnare och mer avslappnat liv. Masunos språk är direkt och personligt vilket gör de 48 lärdomarna, uppdelade på lika många kapitel, lätta och njutbara att ta till sig.

Det handlar bland annat om att …

… sluta jämföra sig själv med andra

… rensa bort onödiga saker från livet och göra det enklare

… sluta söka, sluta stressa, sluta övertänka saker

… tolka saker positivt och själv bestämma över sin egen lycka

… inte ta in för mycket information

… agera i stället för att gå runt och oroa sig

I sin tidigare bok, den bästsäljande Konsten att leva enkelt (2019), delade Shunmyo Masuno ut verktyg för att uppleva zen i vardagen. Konsten att leva utan oro lär ut tekniker för att slippa onödig ångest och finna sinnesro.

______________________________________

Shunmyo Masuno är överstepräst vid ett 450 år gammalt zenbuddhistiskt tempel i Japan och prisbelönt, internationellt verksam designer av zenträdgårdar. Han är dessutom professor i miljödesign vid en av Japans ledande konstskolor och ofta anlitad föreläsare vid lärosäten som Harvard Graduate School of Design, Cornell University och Brown University.

Utgivningsdag 2023-10-09
Recensionsdag 2023-10-23


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö