2023-05-04 07:00Pressmeddelande

Wordstock närmar sig - ta del av hela programmet på Stora Nygatan 7

Den 11-14 maj tar 50 programpunkter plats på samtalsfestivalen Wordstock, Stora Nygatan 7 i Gamla StanWordstock 11-14 maj 2023

Den 11-14 maj är det dags för Wordstock, en ny, vibrerande samtalsfestival i Gamla Stan under Stockholms bokhelg. Nu är programmet klart och i agendan ryms över 50 programpunkter om kultur, ekonomi, politik, vetenskap och böcker. Vi ser fram emot intressanta samtal, stora idéer och gränsöverskridande möten.

Wordstock samlar ledande samhällsdebattörer, kulturpersonligheter, forskare, experter och författare. Tillsammans riktar vi blicken framåt och tar pulsen på kultur - och samhällstrenderna som formar vår samtid och framtid.

Aktuella teman är situationen för yttrandefrihet och demokrati i Sverige, utmaningar i det framväxande skuggsamhället, segregation och brottslighet. Men också vikten av ett levande kulturliv i staden, musik, litteratur och mycket annat. Bakom satsningen står Studio SN7 och Gamla Stans bokhandel som drivs av förlaget Volante. 

Det kommer att bli ett livligt flöde av idéer mellan våra scener i Gamla Stans bokhandel och Studio SN7, på Stora Nygatan 7 i Gamla Stan i Stockholm. 
 
Du möter bland andra:
Liza Alexandrova-Zorina - journalist och författare till Imperiets barn
Svante Weyler - redaktör och kulturskribent, aktuell med Böckerna
Robert Bilott - Amerikansk miljörättsjurist och Right Lilveihood-pristagare
Judith Kiros- poet och journalist
Olof Lundh - sportjournalist och författare
Vesna Prekopic - kulturdebattör och journalist
Sara Kristoffersson - konstvetare och författare till Hela Havet stormar
Pär Säthil - psykolog och författare aktuell med Det lyckliga geniet
Per Schlingmann - debattör, rådgivare och författare
Lena Andersson - filosof, debattör och författare
Emma Stenström - forskare och författare aktuell med Bubbelhoppa
Alejandro Leiva Wenger - dramatiker och författare 
Emma Hamberg - författare, illustratör och journalist
John Ajvide Lindqvist - författare i skräckgenren
Etienne Glaser - skådespelare och regissör
med flera

Ta del av hela programmet på Wordstock - en samtalsfestival på Stora Nygatan 7

"Vi har fått till ett riktigt spännande program, tillsammans med våra medarrangörer, debattörer och författare. Vi märker ett starkt sug efter att mötas i nya, lite oväntade konstellationer och ta del av tankar och idéer för att hitta nya vägar framåt."
- Alexandra Heymowska, programledare Studio SN7.

" En stor anledning till att vi gör det här är att vi vill skapa en samlingsplats där man kan lyssna på samtal och utbyta tankar. Det ska vara ett ställe man kan ramla in på spontant och lära sig något om kultur, politik och samhälle"
- Mattias Desac initiativtagare till Wordstock och programansvarig  Studio SN7.

Läs intervju med Mattias Desac om Wordstock i Nöjesguiden #4 2023

Bland våra medarrangörer: Svenska Pen, Fastighetsägarna Stockholm, Förläggareföreningen, Right Livelihood, Judisk Kultur i Sverige, Piratförlaget, Proustsällskapet, Appell förlag, Schildt & Söderström, Natur & Kultur, Krimtidpodden, Tidskriften Parnass, Norstedts, Unga tankar om musik, Volante Förlag, Stockholmia förlag, Författarcentrum Öst och Tidningen Fokus.

Wordstock äger rum 11-14 maj på Stora Nygatan 7 i Gamla Stan (t-bana Gamla Stan).

Är du intresserad av samarbete eller få mer information om programmet. Hör av dig till Alexandra Heymowska på Studio SN7 eller Helena Landberg i Gamla Stans bokhandel.

För pressfrågor kontakta Alexandra Heymowska,
mejl: alexandra@storanygatan7.se
tel: 0708-119762


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Studio SN7, båda på Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.