2020-01-27 06:42Pressmeddelande

Världsberömde och PEN-belönade vetenskapsmannen Frans de Waal aktuell med ny bok

Frans de Waal är aktuell med fascinerande boken Mamas sista kram.

Den världsberömde primatforskaren Frans de Waal utkommer med boken Mamas sista kram: Djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva på Volante i mars, och ett besök till Stockholm var planerat för första aprildagarna. Tyvärr blev det inställt pga corona, men han hoppas kunna komma senare under 2020.

Frans de Waal är psykologen och primatologen, vars studier ligger till grund för mycket av det vi vet idag om djurs förmåga till empati, samarbete, moral och rättvisa. 

Precis som det inte finns ett enda organ som är unikt för människan, har vi inte en enda unik känsla. Glädje, sorg, skam, kärlek, smärta och lycka återfinns hos andra arter, som verkar i egna avancerade sociala system.
Detta måste få konsekvenser för hur vi ser på vår egen plats i näringskedjan, hur vi bör förhålla oss till husdjur och bruksdjur, och inte minst för vår roll i det pågående massutdöendet.

________________________________________

Röster om Mamas sista kram:

”En fängslande och varmhjärtad bok, full av medkänsla och sprängladdad med insikter om djurs liv, människans inkluderat”
– Yuval Noah Harari, författare till Sapiens: en kort historik över mänskligheten

”Superb… slående… anmärkningsvärd… upplysande”
– New Statesman

”En övertygande bok, och de Waal är en ypperlig observatör av primaters beteenden och enormt kunnig… ett fönster in i schimpansernas liv, och en spegel för vårt eget”
– The Times

”Frans de Waal har tillbringat större delen av sitt liv med att iaktta schimpanser, och hans forskningsresultat har förändrat vår förståelse för djurriket”
– Sunday Times

”Inte nog med att den här boken är utomordentligt viktig, den är också rolig att läsa, en riktig bladvändare. Jag kan inte hylla den nog, den är fullständigt briljant.”
– Elizabeth Marshall Thomas


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg