2019-12-04 06:42Pressmeddelande

Varför börjar folk kriga? Och varför är vissa länder rika medan andra är fattiga?

12 enkla kartor förklarar världen med hjälp av världskorrespondenten Tim Marshall12 enkla kartor förklarar världen med hjälp av världskorrespondenten Tim Marshall

Världsreportern och författaren Tim Marshall har anpassat stoffet i bästsäljande Geografins makt för en yngre publik, som nu ges ut i ett illustrerat praktband med vackra kartor i originell stil. 

Våra barn har hört om hur Trump försöker köpa Grönland och om hur britterna gnabbas med EU – här kommer en bok som ger verktyg att verkligen förstå vad som händer! 

Hur blev USA en supermakt?
Varför börjar folk kriga?
Och varför är vissa länder rika medan andra är fattiga?

Geografins makt – 12 enkla kartor som förklarar världen illustrerar hur geografin har format såväl nuet som det förflutna och låter läsaren upptäcka hur världens ledare styrs av berg, floder och sjöar – och varför geografin får historien att upprepa sig gång på gång.

Den här fantastiska kartboken kommer att inspirera alla nyfikna hjärnor, samtidigt som den bevisar att en rättvisande världsbild kan presenteras på ett roligt, spännande och intresseväckande sätt.

Geografins makt är en av flera kommande titlar på Volante Knopp som tillhör samma genre: Barnanpassade versioner av starka och fascinerande fackböcker för vuxna. 

_____________________

Utgivning i januari

ISBN 978-91-89043-11-4


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg