2020-12-01 06:31Pressmeddelande

TYSKA SUCCÉBOKEN OM HÄLSA ÄNTLIGEN PÅ SVENSKA

Näringskompassen av Bas Kast har i hemlandet sålt i över en miljon exemplar och utsetts till årets vetenskapsbok.

"Framgången för denna bok är inte svår att förstå. Det är en medryckande bok och på många sätt heltäckande. Ska man köpa en bok om hälsa nästa år så är det den här", säger Volantes förlagschef Tobias Nielsén.
 
Boken presenterar vetenskapsjournalisten Bas Kasts egen "kompassmodell", utifrån hundratals forskningsrapporter, som kretsar kring att vi kan bli bättre på att lyssna på vår kropp.
 
Bas Kast hade en egen drivkraft i detta arbete. Han var frisk och smal och mådde bra. Men när han närmade sig 40 svek plötsligt hjärtat honom under en joggingtur, och han insåg att det var dags att tänka över sin livsstil. Med journalistisk nit tog han sig därför an att kartlägga vad som egentligen utgör sund kost. Han läste in sig på all den senaste forskningen om näring och övervikt, om ämnesomsättningens biokemi och om näringsmedicin – och på alla de senaste rönen från det tvärvetenskapliga forskningsområdet om åldrandets förlopp.

Boken Näringskompassen är därmed en upptäcktsfärd i närings- och åldersforskningens värld och en unik sammanfattning av den mest aktuella hälsovetenskapen. Den sammanfattar de viktigaste resultaten av författarens gedigna data- och faktainsamling i fyra centrala frågor:

* Hur skyddar jag mig mot sjukdom med kostens hjälp?

* Hur skiljer jag mellan myter och fakta om kost?

* Hur går jag ner i vikt på effektivt sätt?

* Kan jag med en omsorgsfullt sammansatt kost lura den biologiska klockan och stoppa mitt åldrande?

 

________________________________________________________________________________

Bas Kast är vetenskapsjournalist på Der Tagesspiegel. Han har studerat psykologi och biologi i Tyskland och på MIT, Boston. Näringskompassen utsågs till årets vetenskapsbok i Tyskland och har till dags dato sålt i över en miljon exemplar.

ISBN 978-91-8904-361-9
Utgivning 2020-12-14, recensionsdag 2021-01-08


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg