2022-04-04 10:59Pressmeddelande

Svensson och Weyler i hyllning till den politiska mitten

”Den tomma mitten” har blivit ett begrepp i 20-talets svenska debatt. Backa aldrig-logiken i sociala medier polariserar samtalet och tvingar politikerna ut på kanterna. Det finns bara ett problem: frågar man väljarna befinner sig de flesta fortfarande i kompromissernas land. I Mitten! visar Per Svensson och Svante Weyler vägen till en plats som är full av människor – det är bara de politiska partierna som lämnat den.

Mitten! En måttfull stridsskrift i polariseringens tid är lika mycket ideologisk essä, historisk reflektion som personlig hyllning till den liberala demokratins balanskonst. Med utgångspunkt i bråk och käbbel som leder till samförstånd och halvvägsmöten, hoppas Per Svensson och Svante Weyler kunna påverka debatten inför riksdagsvalet 2022. 

Efter årtionden som engagerade opinonsbildare, ibland med radikala idéer, ibland lugnt omfamnande svala kompromisser, vill de båda författarna med Mitten! förmedla en grundläggande insikt: Den konfliktfria gemenskapen finns inte – paradiset hör hemma i religionen, inte politiken.   

Man kan verkligen aktivt välja att ställa sig i mitten, man kan stå där med stolthet, kanske rentav med lidelse. Mitten är en plats att strida för, inte bara strida om. Det är vad den här boken vill förmedla.

Mitten! En måttfull stridsskrift i polariseringens tid är en blandning av berättelser, analys och agitation. Boken utkommer i maj 2022 på Volante.

______________________________________

Mitten! En måttfull stridsskrift i polariseringens tid
Utgivning 2022-05-30
Recensionsdag 2022-06-10


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö