2023-10-04 05:25Pressmeddelande

Sensationell debut på Los Angeles Onlyfans-scen

Kristoffer Viita är aktuell med debutromanen Demon Time

Demon Time är Kristoffer Viitas debutroman – och en bok som bryter helt ny mark i Sverige. True Romance möter Ninja Thybergs Pleasure och Bret Easton Ellis nihilism i en neon-noir där himlen brinner.

"Jag ville att Demon Time skulle vara en bok med mycket sex, våld och droger som går att sträckläsa, men samtidigt utforskar svåra kontroversiella ämnen utan att uppfostra någon om vad de ska tänka och tycka" säger Kristoffer Viita, som till vardags arbetar som filmkritiker och reporter med bas i Koreatown i Los Angeles.

Alexander är en svensk fotograf som flyttat till Kalifornien. Hans amerikanska tjej Luna dansar på strippklubb och drar in porrpengar via Onlyfans. Snart har bokens huvudpersoner fått folk efter sig som är farliga – på riktigt.

"Kristoffer Viita krossar alla illusioner om att det någonsin funnits något svennigt lagom med livet. Det här är en debut som omfamnar synden, spänningen och den mardrömslika nihilism som fortsätter locka människor från hela världen till södra Kalifornien – Demon Time backar inte för något" säger bokens förläggare Johan Wirfält.
 
Kristoffer Viita om bakgrunden: "Min flickvän är före detta exotisk dansare, och genom henne har jag blivit bekant med många från samma värld. Även om Demon Time är en fiktiv berättelse så baseras mycket på verkliga händelser som sedan dramatiserats. Jag har försökt skriva ärligt om människorna jag sett och träffat eftersom det nästan alltid blir fel när folk från gatan eller sexarbetare porträtteras i konsten."

________________________________________________

Demon Time
Utgivningsdag 2023-10-25
Recensionsdag 2023-11-08
Författarfoton: Scarlett Kapella
Omslagsform: Sara Acedo


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält