2021-09-23 10:30Pressmeddelande

Professor: "Fly hälsostressen. Lev mer lagom!"

Fotograf Peter Cederling

Idag översköljs vi av influencers som prackar på oss nya hälsotrender. Det finns bara
ett problem – hälsoprofeterna har fel. I boken Radikalt lagom synar professor
Fredrik Nyström vanliga myter kopplade till mat och träning. Hans budskap är enkelt: Vägen
till ett långt och lyckligt liv går via det svenskaste vi har – att vara lagom.

Trodde du att …
 
* du måste träna varje dag?
* du kan springa ifrån din ångest?
* du kan löpträna som en gratis och biverkningsfri medicin?
* du bör äta massor av vitaminer, fibrer och frukt?
* du bör undvika minsta övervikt?
* du inte ska dricka alkohol?

Det här är vedertagna sanningar som gör sig påminda i form gnagande stress så fort vi tar en fika eller väljer bussen över cykeln. På jobbet möts vi av en maratonlöpande vd, kollegor som tävlar i extremdieter och tvingar i väg dig på föreläsningar med hälsogurus som mest ger dig dåligt samvete för din livsstil.

Men faktum är att många av hälsoråden vi dagligen matas med har motbevisats av vetenskapen. Inte nog med det, somliga hälsotrender är skadliga för din hälsa.

Hur hamnade vi så snett och hur lever man ett långt, lyckligt och hälsosamt liv?

Det får du få lära dig i boken Radikalt lagom där professor Fredrik Nyström synar våra mest vedertagna hälsosanningar med hjälp av humor, värme och de senaste forskningsresultaten.

Du kommer förstå att vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin.

Låter det radikalt? Kanske, men det är vår märkliga samtid som lurat oss att det goda livet inte skulle vara förenligt med god hälsa.

Radikalt lagom är den självklara boken för dig som vill leva långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds.

___________________________________________________________

Fredrik ”Doktor lagom” Nyström är läkare i endokrinologi och professor i internmedicin vid Linköpings universitetssjukhus med över 30 års erfarenheten av att behandla patienter med viktproblem.

Utgivning 2021-11-25
Recensionsdag 2021-12-09
ISBN 978-91-7965-112-1


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö