2019-11-05 06:44Pressmeddelande

Över 6 000 föräldrar om året har fått en ny kompis!

I Sverige föds ungefär 115 000–120 000 barn varje år och av dessa är cirka 3 400 flerbörder (främst tvillingar). Källa: SocialstyrelsenI Sverige föds ungefär 115 000–120 000 barn varje år och av dessa är cirka 3 400 flerbörder (främst tvillingar). Källa: Socialstyrelsen

Twinning: Allt jag lärt mig som tvillingförälder är polaren i bokform för nyblivna tvillingföräldrar, nervösa släktingar och alla som bättre vill förstå tvillingarna i sin närhet.

Journalisten och tvillingmamman Hanna Mellin har skrivit boken som hon själv önskade fanns när hon väntade och hade små tvillingar, om allt sådant man inte kan läsa sig till i ett hetsigt kommentarsfält eller googla fram. I boken får man ta del av hur det verkligen känns under de första åren med dubbla bebisar, från glädjeyra till full panik och om både självförtroendehöjare och episka misstag. Twinning: Allt jag lärt mig som tvillingförälder är de samlade erfarenheterna från en som vet vad tvillingföräldraskapet innebär, som har varit där läsaren befinner sig och kommit ut (någorlunda normal igen) på andra sidan.

Den här boken är en hälsning från en tvillingförälder till en annan, två fingrar i luften. V for Victory, för både ”winning” och ”twinning” (även om man vill göra ett omvänt V-tecken mot omvärlden vissa dagar då det kan kännas överväldigande att ha tvillingar). Ur bokens inledning

Skriven med humor men med sikte på att på riktigt vara en hjälp för läsarna, innehåller boken riktlinjer om hur man bör närma sig både sitt fysiska och sitt mentala mående under de första åren som tvillingförälder, såväl som konkreta tips och lifehacks. I slutet av boken intervjuar hon dessutom vuxna tvillingpar, tvillingföräldrar i olika livssituationer och experter på tvillinggenetik, parförhållanden och barnpsykologi – för att nyansera sina egna erfarenheter och ge en ordentlig förståelse för tvillingskapets unika förutsättningar.

Hanna Mellin är journalist, och har skrivit för Dagens Nyheter under snart 10 års tid. Dessutom har hon skrivit i svenska månadsmagasin som Icon, ELLE, StyleBy och regelbundet medverkat med föräldrahacks i P4 Stockholm.

Så här berättar hon själv: 

Ibland frågar någon genuint nyfiken eller kanske skadeglad människa hur det är att ha tvillingar. Det måste vara som när Stella McCartney får frågan om hur det var att växa upp med en känd pappa. Man vet ju inget annat. Man klarar det man måste för att man måste och man älskar det som är för att det är så det är. Men det kan vara otroligt skönt att få dela sina erfarenheter med andra kändisbarn, eller jag menar tvillingföräldrar. Jag hoppas den här boken ger andra tvillingföräldrar insikt och lugn men också fungerar som en stenhård high five för välbehövlig energi framåt.

Jag har sedan jag blivit mamma utvecklat "dubbelseende", dvs köper ingenting, vare sig pryl eller ätbart, om det inte finns två av det så mina tvillingar kan få varsin. Dubbelseendet har kommit att påverka all konsumtion, även till mig själv. 2-för-1 har något oväntat visat sig vara mitt livs ledord, från strumpor till antal barn.

Läs också 5 snabba frågor till Hanna Mellin.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg