2022-08-16 07:09Pressmeddelande

Ny galenskap (och Sverige-besök!) från XKCD-skaparen Randall Munroe

13 september är det världsomfattande lansering av Tänk om ...2 där författaren som toppat New York Times bästsäljarlista med böckerna Tänk om … och Gör så här levererar sina allra bästa svar på de konstigaste frågorna du aldrig tänkt på att ställa. I november gör han ett efterlängtat återbesök till Stockholm.

Randall Munroe, tidigare verksam vid amerikanska NASA, är skapare av nätserien xkcd.com. Internationella astronomiska unionen (IAU) har namngivit en asteroid efter honom – 4942 Munroe – som är stor nog att orsaka en massiv katastrof om den skulle krocka med jorden… och det säger en del om det genomslag hans tecknade serier om vetenskap fått.

* Funderar du på att glida nerför en stång från månen till jorden? – Det svåraste är att sätta landningen.
* Hoppas du kunna kyla ner atmosfären genom att få alla att öppna sina frysar samtidigt? – Då är det nog dags för en kort introduktion till termodynamikens underbara värld.
* Vill du veta vad som skulle hända om du höll dig fast i rotorbladet på en helikopter, byggde en skyskrapa med en miljard våningar, gjorde en lavalampa av lava eller hoppade ner i en gejser just när den får ett utbrott? – Okej, om du envisas så …

Oavsett hur absurt det kan börja (eller sluta), bjuder Munroe på de senaste forskningsrönen för att klart och koncist svara på läsarnas frågor. Som bonus lär sig läsaren en hel massa om hur den vanliga världen fungerar genom att undersöka under mycket ovanliga, för att inte säga extrema, omständigheter.

Randall Munroe besöker Stockholm 16-18 november som en del av sin europeiska lansering av boken och kommer att genomföra ett fåtal intervjuer samt framträda live 17 november. 

________________________________________________

Tänk om ...2 Nya vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor
Utgivning 2022-09-13
Recensionsdag 2022-09-28


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Mattias Pettersson
Redaktionsansvarig
Mattias Pettersson