2020-09-01 05:51Pressmeddelande

När tekniken revolutionerar människan – vem vill du bli?

Sara Öhrvall, foto: Severus TannenbaumSara Öhrvall, foto: Severus Tannenbaum

Sara Öhrvall, en av Sveriges främsta experter på digital utveckling, debuterar den 4 september med boken Ditt framtida jag: hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare på Volante förlag. Författaren David Lagercrantz har skrivit förordet.

 

När Sara Öhrvall bokdebuterar gör hon det med en djupt och gediget researchad bok om den stundande teknikrevolutionen och dess potential att förändra hjärnan, sinnena och människans förmågor.


Boken beskriver hur det som tagit evolutionen miljontals år att forma: medfödda sinnen och förmågor som syn, hörsel, muskler, empati och hjärnas kapacitet – kommer att förändras, förbättras och förstärkas inom loppet av några decennier. Vad innebär detta för människan? Med sin unika expertis visar Öhrvall inte bara vart vi är på väg, utan vad vi måste göra för att inte förlora oss själva på vägen.


Boken vänder sig till alla som är radikalt nyfikna på sitt framtida jag. Det är en hittills unik självhjälpsbok som beskriver hur vi inom en snar framtid kan ha superhjältars krafter och förmågor. Ditt framtida jag initierar en faktabaserad diskussion som väger alla fördelar och möjligheter mot de etiska dilemman vi snart står inför.

Vad kommer vi vara villiga att göra för att undvika vårt biologiska öde? Hur smarta, starka, snygga och snabba vill vi bli? Vill vi leva för evigt? Vill vi höra sådant ett mänskligt öra inte uppfattar, kunna minnas allt vi varit med om och lärt oss? Vill vi se sådant som hittills varit dolt för oss, bli mer inkännande och vänliga?

 

Teknikutveckling ur individens perspektiv


Under alla år som jag jobbat med boken har min drivkraft varit att skriva om teknikutveckling ur individens perspektiv. Jag har sökt svaren om framtidens människa, om det som kan göra oss bättre. Även om vi har gått igenom flera industriella revolutioner, har vi ännu inte gått igenom någon så stor mänsklig revolution som den vi nu står inför.” säger Sara Öhrvall.

Välkommen till en värld av teknik som kan förändra definitionen av mänsklighet för alltid.

 

Röster om Ditt framtida jag:

 

»En läsvärd och spännande bok om vad människan kan utvecklas till om vi lyckas skapa artificiell intelligens som hjälper och inte stjälper oss.« –MAX TEGMARK, fysiker och AI-forskare, MIT

»Sara Öhrvall öppnar en dörr in i framtiden. En samhällsviktig bok att läsa om och om igen.«–DANICA KRAGIC, professor i datalogi, KTH

»En svindlande rik bok. Jag rekommenderar den varmt.« –DAVID LAGERCRANTZ, författare

Om författaren:

 

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge varit drivande av digitaliseringsfrågor inom svenskt näringsliv. Hon har haft ledningspositioner på bland annat Volvo, Bonnier och nu SEB. Hon verkar i gränslandet mellan ny teknik och morgondagens mänskliga behov och har suttit i styrelsen för Investor, SEB och Umeå universitet med flera.

"Sara Öhrvall har skrivit en viktig och bred bok för alla som intresserar sig för framtiden, men kanske framförallt för den stora läsekrets som fascinerades av Max Tegmarks Liv 3.0. Vi vill alltid arbeta med personer som befinner sig tydligt i framkant av utvecklingen och med en klok blick kan formulera de viktigaste frågeställningarna. Få personer stämmer bättre in på den beskrivningen än Sara Öhrvall." säger Tobias Nielsén, vd på Volante. 

 

_______________________________________________

 

Recensionsdag 18 september 2020

Bokens släpps den 4 september 2020

ISBN: 978-91-7965-038-4
FORMAT: Inbunden, SIDANTAL: 362
FORMGIVNING Omslag: Håkan Liljemärker
FORMGIVNING INLAGA: Richard Persson

För recensionsexemplar eller för att boka intervjuer med Sara Öhrvall, vänligen kontakta:
Presskontakt Matilda Berg
För mer information om Ditt framtida jag och samarbeten, kontakta:

Förläggare Ulrika Bergwall

 

Ditt framtida jag, författare Sara Öhrvall

Ditt framtida jag, författare Sara Öhrvall

 


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg