2021-07-08 06:55Pressmeddelande

Mohamed Yussuf skriver bok om Yasin

Mohamed Yussuf
Foto: John FalkirkMohamed Yussuf Foto: John Falkirk

Mohamed Yussuf skriver bok om Yasin

 

Yasin Mahamoud är de senaste årens mest hyllade svenska rappare. Han har förnyat svensk hip hop, strömmats miljontals gånger på Spotify och vunnit både Grammis och P3 Guld. Men han är också landets mest kontroversiella artist – Yasin har pekats ut som ledargestalt i ett kriminellt nätverk från Rinkeby, dömts till fängelse för grovt vapenbrott och väntar just nu på dom, misstänkt för inblandning i ett kidnappningsförsök på en annan känd rappare.

 

Nu skriver journalisten Mohamed Yussuf en bok som kommer fördjupa bilden av Yasin, hans karriär och det uppmärksammade kidnappningsfallet. Boken, som har titeln Nation av poeter, är samtidigt en personlig berättelse om en okänd sida av dagens Sverige där Mohamed Yussuf ger läsaren en unik inblick i somalisk kultur och traditioner.

 

– Jag vill teckna ett komplext porträtt av landets mest omdebatterade artist, och samtidigt skriva fördjupande om de konflikter som uppstått och skär genom det svenska samhället. På många sätt koncentreras de i Yasin, säger Mohamed Yussuf.

 

Nation av poeter handlar om framgång och bakslag, konst och kriminalitet. Men också om en kulturtradition som de flesta svenskar inte har en aning om, trots att den ligger bakom mycket av den bästa musik som produceras just nu. Mohamed Yussuf är en fenomenal skribent och vi är väldigt stolta över att ge ut honom, säger Johan Wirfält, förläggare på Volante.

 

 

Mohamed Yussuf är journalist och har arbetat på bland annat Dagens Nyheter och Filter. Nation av poeter är hans debutbok. Planerad utgivning på Volante under 2025.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält