2021-08-17 07:01Pressmeddelande

Lori Gottliebs succébok från terapisoffan äntligen på svenska

I september utkommer Lori Gottliebs hyllade och bästsäljande memoar Du kanske borde prata med någon i svensk översättning.

Lori Gottlieb var framgångsrik manusförfattare i Kalifornien till bland annat ”Cityakuten” och ”Vänner” men fick nog av Hollywood-livet och sadlade om till psykoterapeut. I den rollen har hon hjälpt människor genom kriser, sorg, ångest, utbrändhet och depressioner.

Hon borde alltså ha varit förberedd, men när en oväntad kris drabbade henne blev det omöjligt att rida ut den på egen hand. Så hamnade hon på Wendells kontor.

Ska denne skallige terapeut i cardigan, khakibyxor och med oerhört udda metoder verkligen kunna hjälpa henne – hon som själv kan alla knep – att reda ut det trauma hon hamnat i?

Parallellt med att Lori utforskar sina patienters inre världar – en självupptagen Hollywoodproducent, en nygift ung kvinna som fått en dödlig diagnos, en pensionär som hotar med att ta livet av sig på sin födelsedag om inget blir bättre, och en tjugoåring som inte kan låta bli att strula med fel killar (inte ens killarna i väntrummet går säkra) – upptäcker hon att frågorna patienterna brottas med är samma som hon själv kämpar med.

Du kanske borde prata med någon är Lori Gottliebs insiktsfulla, roliga, spränglärda och helt sanna berättelse om livet på båda sidor av terapistolen. Boken har legat på New York Times bästsäljarlista, utsetts till en av årets bästa böcker av O, The Oprah Magazine, TIME Magazine, NPR och Amazon (Top 10 Best Books of the Year) och har charmat både läsare och recensenter i det allt längre pärlband av länder där boken givits ut.

Vad tänker terapeuterna egentligen när vi berättar om våra liv? 

Vilka metoder använder de för att lossa våra inre knutar? 

Vad känner de inför oss? Och hur kan man lära sig att ta emot hjälp när man vet lika mycket som personen i stolen mittemot?

 _____________________________________________________

Boken utkommer den 27 september 2021 i översättning av Johan Nilsson.

För recensionsexemplar eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta peter.hammarback@kultpr.se

 

 

 

 

 


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö