2019-03-28 13:39Pressmeddelande

Lita inte på den som inte har något att förlora

Nassim Nicholas Taleb, aktuell med Skin in the game - Vikten av delad riskNassim Nicholas Taleb, aktuell med Skin in the game - Vikten av delad risk

En till synes enkel sanning: det går aldrig att lita på någon som inte gjort en egen insats, som inte tar någon egen risk eller som inte har ”skin in the game” (skinn i leken). Denna tanke är motorn i Nassim Nicholas Talebs bästsäljande bok Skin in the game som nu kommer ut på svenska med undertiteln Vikten av delad risk.

I korthet: Den som inte har något att förlora bör heller inte ha något att säga till om.

Boken är bitvis rosenrasande, bitvis självgod och alltid djupt kolerisk på Talebs patenterade sätt. Men tesen är väl underbyggd och han tar sig an allt från Trumps framgångar, börshajar som glatt spelar med spararnas pengar men inte med sina egna, krigshetsande hökar och förhatliga bokrecensenter till det fina med Hammurabis lagar.

Nassim Nicholas Taleb är kanske mest känd för Den svarta svanen som var en av 00-talets mest omtalade böcker och för att ha förutsett finanskrisen 2008. Hans verk är alltid briljanta och tankeväckande, men frågan är om han någonsin tidigare varit lika underhållande som den här gången, med ett resonemang som landar precis mitt i vår tid och som presenterar perspektiv på allt från politik till våra privatliv.

Efter läsningen kommer du att vara betydligt mer försiktig innan du väljer pensionsfonder, tar emot råd eller ger dig in i ett samarbete.

Och du kommer också att förstå vikten av artighet.

_______________________________________

OM BOKEN:

Titel Skin in the Game – Om vikten av delad risk

Författare Nicholas Nassim Taleb

Utkommer 4 april 2019

ISBN: 978-91-88869-36-4


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.