2019-10-10 11:23Pressmeddelande

Linda Liukas lockar till lekfull inlärning med teknologins Pippi Långstrump

Linda Liukas lockar till lekfull inlärning med teknologins Pippi LångstrumpLinda Liukas lockar till lekfull inlärning med teknologins Pippi Långstrump

Välkommen tillbaka till världens roligaste sätt att lära sig om teknologi!

Lagom till att internet fyller 30 år kommer tredje boken i serien Hej Ruby: Expedition Internet. Finska tech-pionjären Linda Liukas har med Hej Ruby-serien lyckats skapa en teknologins Pippi Långstrump som går ett segertåg i över 20 länder och vunnit flera priser.

Hej Ruby ger barn, deras föräldrar och lärare ett roligt och kreativt sätt att lära sig om teknik. De tidigare böckerna används t.ex i undervisningen om programmering i svenska skolor.

”I mitt arbete försvarar jag unga flickors och pojkar rätt att förstå en alltmer teknologisk värld”, säger Linda Liukas.

I samband med bokens lansering 23 oktober kommer Linda Liukas till Stockholm som keynote-talare på Edtech och hon kommer också att finnas tillgänglig för några exklusiva intervjuer.

Linda Liukas är en av vår tids mest spännande tänkare inom området digitalisering. Forbes listar henne som en av de mest inflytelserika kvinnorna inom tech och hon har nyligen utsetts till Europas representant i UNESCO:s High-Level Reflection Group for Stategic Transformation. Linda Liukas framträder regelbundet i olika tech-sammanhang som till exempel IVA:s stora konferens Engineering a Better World tidigare i år. Hennes TED Talk har närmare 2 miljoner visningar.

________________________________________________________

Mer om de fristående böckerna i serien Hej Ruby:

HEJ RUBY: Expedition Internet

Den tredje boken om Ruby tar sig an internet: Vad är det egentligen? Är det ett moln? Ett nätverk av kablar? Hur färdas information online? Ruby lär sig genom att bygga ett internet av snö!

Boken går igenom bl a nätverk och servrar, länkar och infrastruktur, routers och bandbredd, kryptering och protokoll. Dessutom finns ett avsnitt om hur man surfar säkert och barnen lär sig samtidigt källkritik. Både vuxna och barn får utmana sin kunskap och sin fantasi med de roliga övningarna i aktivitetssektionen.

Tidigare utgivna böcker i serien:

HEJ RUBY: Äventyr i datorernas magiska värld (2015)

HEJ RUBY: Och datorns hemliga port (2017)


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg