2019-08-01 12:58Pressmeddelande

Kul koll på kod

Marie Birde och Olga Stern har skrivit Ettor och nollors hemliga liv - Allt du vill (och kanske inte vill) veta om programmeringMarie Birde och Olga Stern har skrivit Ettor och nollors hemliga liv - Allt du vill (och kanske inte vill) veta om programmering

 • Nu kommer den första roliga boken om programmering! Ettor och nollors hemliga liv : allt du vill (och kanske inte vill) veta om programmering är folkbildning när den är som allra bäst – och kul! En bok som på allvar kan programmera om din inställning till ämnet.

  Upplägget liknar på sätt och vis det i en vanlig guidebok. Så om programmering hade varit ett land får du lära dig allt om hur landet fungerar, historien, kulturen och hårda fakta – som vilka museer du absolut inte får missa – men du får också lära känna de människor som varit viktiga för landets utveckling.

  Datasnillet Olga Stern och journalisten Marie Birde berättar om sitt ”varför”: - Scientia potentia est – kunskap ÄR makt, och eftersom både makten och pengarna i världen i allt snabbare takt sugs upp av en liten grupp teknokrater som använder den på ganska tveksamma sätt tycker vi att det är dags för lite gammal hederlig svensk omfördelningspolitik.Du gör mänskligheten en tjänst genom att ta kunskapen om programmering och göra den till din.

  Boken ger grunderna till programmering och fungerar som en parlör till jargongen i IT-branschen. Dessutom bjuds läsaren på den fascinerande kulturhistorien om hur kvinnor och hippies lade basen till den underbara värld som i grunden består av just ettor och nollor.

  Boken riktar sig till:

 • Föräldrar som känner sig stressade nu när programmering står på skolschemat
 • Den som vill börja koda på egen hand
 • Alla som jobbar med programmerare och vill förstå vad det är de pratar om
 • Alla – unga, medelålders och gamla – som över huvud taget är det minsta nyfikna på sin samtid

_________________________

Marie Birde är chefredaktör för Koko (landets allra finaste magasin för barn) och författare. Hon har varit chefredaktör för Darling och jobbat med Stil i P1, samt tidigare skrivit boken Vintage – en stilguide till vintagemode.

Olga Stern är medgrundare och utvecklare av Genews.io, en automatiserad tjänst som hjälper tidningar jämna ut genus-bias i sitt innehåll. Hon är också medgrundare till Happy.io, en tjänst för att röra sig mellan internet-browsers med hjälp av screenshots.

Utgivning: Augusti 2019
ISBN 978-91-88869-35-7


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg