2023-01-04 06:25Pressmeddelande

Kreativt skapande behöver inte vara en plåga – det lyckliga geniets tid är här

I boken Det lyckliga geniet tar psykologen och musikern Pär Säthil itu med den djupt rotade bilden av den olyckliga konstnären: Varför är den kreativitet vi lever för samtidigt det som kan plåga oss mest?

Idag finns det – tvärtemot vad många skapande personer tror – effektiva metoder för att lämna självtvivel och andra hämningar bakom oss och komma loss i projekt som ger oss ångest. Lösningarna finns i den moderna psykologins praktiska kunskaper och övningar, hämtade från fält som psykoterapi, neuropsykologi, KBT och meditation.

Det lyckliga geniet är den första boken någonsin som på allvar kopplar ihop beprövade psykologiska tekniker med kreativt skapande. Författaren Pär Säthil har erfarenheter från båda världarna och berättar om de vanligaste kreativa fällorna och hur man rundar dem; skrivkramp, uppskjutande, bristande motivation och de förlamande höga kraven på sig själv.

Det lyckliga geniet är inte bara en bok för yrkesverksamma konstnärer. Pär Säthils råd och strategier passar alla som vill leva mer kreativa eller bara en aning mer lekfulla liv. Metoderna funkar oavsett ålder eller erfarenhet, så länge man har drömmar, skaparlust och lite nyfikenhet på hur vår hjärna fungerar.

Det lyckliga geniet är boken för dig som är

  • Musiker, författare, illustratör eller konstnär
  • Marknadsförare, copywriter eller art director
  • Forskare och lärare
  • Utredare och handläggare

Det lyckliga geniet utmanar oss att äntligen vända uppochned på alla de myter om skapande som begränsar oss. Den hjälper oss att uppnå ett mer friktionsfritt sätt att skapa och i förlängningen ge oss det vi alla längtar efter: ett mer meningsfullt och sant liv.

_________________________________________________

Pär Säthil är psykolog, skribent och före detta musiker. Han undervisar på en rad kreativa utbildningar och skriver i tidningen Modern Psykologi. Med sin bakgrund i musiken och många års erfarenhet av meditation och mental träning har han länge intresserat sig för den kreativa processen och skapandets psykologi. Det lyckliga geniet är hans första bok.

Det lyckliga geniet – Psykologi för kreativa
Utkommer 2022-02-08


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén