2020-01-20 06:43Pressmeddelande

Kär återkomst: Dave Goulson om det rika livet i den vilda trädgården

Den brittiske biologen Dave Goulson är aktuell med boken Den vilda trädgården

Dave Goulson, professor i biologi och välkänd populärvetenskaplig författare, bjuder i den nya boken Den vilda trädgården: Det rika livet i en lagom tuktad täppa (utgivning i mars)  på en lustfylld inblick i djurlivet alldeles intill oss, i trädgården och parkerna, i murspringor, mellan gatstenar och i jorden under våra fötter. 

Han vill få oss att inse att trädgården skulle kunna återge oss kontakt med naturen. Med små medel kan vi göra våra trädgårdar till naturliga reservat där människa och djur lever i harmoni.

Dave Goulson skulle ha besökt Sverige 25-27 mars och bl a Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan för att hålla ett yrkesseminarium om pollinerare. Pga coronakrisen blev besöket uppskjutet, men Dave Goulson, som redan lockat en stor och hängiven läsarskara med succéerna Galen i humlorGalen i insekter och Den stora humleresan hoppas återvända till Sverige inom kort.

______________________________

Den vilda trädgården: Det rika livet i en lagom tuktad täppa
​Utgivning 23 mars, recensionsdag 10 april.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg