2024-01-04 09:58Pressmeddelande

Jan Emanuels hyllade memoarer äntligen som ljudbok

Jan Emanuel debuterar nu som ljudboksinläsare

När Så var det med det nu släpps på samtliga ljudplattformar vill Jan Emanuel få ännu fler att läsa, lyssna – och börja nya liv.

"En anekdotfest." "Brutalt ärlig uppväxtskildring." "Som en actionfilm." "Den i särklass roligaste bok om politik som skrivits i Sverige." "Det är mörkt på flera håll – Jan Emanuel är ljuset."

Lovorden har haglat över Så var det med det, Jan Emanuels självbiografi som inte är en självbiografi. Tegelstenen på 550 sidor blev både en av höstens mest omtalade och bäst säljande fackböcker. Nu släpps Så var det med det som ljudbok, inläst av författaren själv.

– Alla som hört Jan Emanuel vet att han har en röst som rör både kropp och själ. Det krävde en hel del övertalning, och än mer schemaläggning, för att få honom att själv läsa in sin monumentala bok. Jag är väldigt glad att han genomförde det, säger Johan Wirfält, förläggare.

Jan Emanuel fortsätter: – Att skriva boken var inte helt utan smärta, och det var minst lika jobbigt att läsa in den. Med ljudboken hoppas jag nå ännu fler, framför allt dem som vanligtvis varken lyssnar eller läser. Ska vi vända samhällsutvecklingen måste vi börja där. Varje bok är början på ett nytt liv. Att läsa och lyssna är att lära sig tänka och ifrågasätta. Vilket det vore bra om fler gjorde.

Så var det med det släpps som ljudbok på samtliga plattformar den 5 januari.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält