2022-09-13 08:09Pressmeddelande

Hyllade konstnären Salad Hilowle bokdebuterar i höst

Salad Hilowle är redan en av landets mest uppmärksammade konstnärer. I november debuterar han som författare på Volante med den brusande hybridboken Halima om de sina.

Halima om de sina är en släktkrönika – från Somalia till Västerbotten, och vidare ut i universum. Från samtal, dagboksanteckningar och familjefotografier skriver Hilowle fram en personlig memoar, som samtidigt blir en drabbande skildring av den somalisvenska erfarenheten och det nya Sverige.

– Salad Hilowle har redan etablerat sig som en av landets mest intressanta bildberättare. Halima om de sina är en brusande hybrid, där hans unika förmåga att balansera det dokumentära mot det mytiska fördjupas ytterligare. Byn med det blå huset möter Expeditionen, någonstans mellan Mogadishu och Ålidshem, säger Johan Wirfält, förläggare på Volante.

– Halima om de sina är en berättelse om att längta hem, längta till en svunnen tid men ändå känna att man skapat ett nytt hem med sina nära och kära, säger Salad Hilowle.

____________________________________________________

Salad Hilowle (född 1986 i Mogadishu, Somalia) bor och verkar i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm, och nominerade nyligen till DN:s Kulturpris 2022. Hans utställningar Vanus Labor på Konstakademien och Publikt på Kulturhuset i Stockholm har de senaste åren hyllats unisont i pressen.

Halima om de sina är Salad Hilowles debutbok. I samband med utgivningen presenteras även en utställning på galleriet ISSUES i Stockholm.
Utgivningsdag 2022-11-10
Recensionsdag 2022-11-24


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält