2023-05-05 12:19Pressmeddelande

Historiepoddenprofilen debuterar med bok om antikens blodiga slagfält

Omslagsillustration: Johan Egekrans
Formgivare: Kerstin Hanson

Daniel Hermansson är känd som den ena halvan av Historiepodden. Nu debuterar han äntligen som författare. I boken De kom, de såg, de segrade får läsaren lära känna antikens mest legendariska fältherrar. Gestalter som Alexander, Hannibal, Scipio och Caesar – som får oss att förstå samtiden, liksom människans förmåga att förföra och förgöra sin omgivning.

”Med sin rafflande skildring över antikens fältherrar visar Daniel Hermansson att han inte bara är en av Sveriges bästa historiepoddare, utan också en skicklig författare.” – Bo Eriksson, författare och docent i historia

Boken är också ett brandtal för allt som går förlorat om vi inte bryr oss om antikens hårdvunna lärdomar. I en tid präglad av historielöshet och despoter som utmanar demokratin, har behovet av en nyfikenhet på det förflutna sällan varit större.

Allt serveras med den humor, passion och rykande inaktualitet som gjort Historiepodden till en självklar del av hundratusentals svenskars vardag.

Bokens förläggare Joakim Tholén: "Som hängivna fans är vi stolta över att ge ut Daniel Hermanssons debut. Inte minst eftersom den präglas av allt det som fått så många att älska Historiepodden."

Han kommenterar också bokens (för genren) ovanliga paketering: "Vi tycker att bokens stunsiga formgivning av Kerstin Hanson – med Johan Egekrans fantastiska illustration – gör rättvisa åt Daniel Hermanssons ton och tempo." 

De kom, de såg, de segrade lanseras vid ett författarsamtal med Historiepodden-kamraten Robin Olovsson som moderator på Medelhavsmuseet i Stockholm 30 maj.

_____________________________________________________

Utgivning 2023-05-22
Recensionsdag 2023-06-05


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg