2019-09-10 13:17Pressmeddelande

Gör (absolut inte) så här

Randall Munroe (ikoniskt självporträtt), aktuell med boken Gör så härRandall Munroe (ikoniskt självporträtt), aktuell med boken Gör så här

 • För varje tänkbar uppgift finns ett rätt sätt, ett fel sätt, och ett sätt som är så uselt och dumt att ingen någonsin skulle få för sig att prova.
  I höst ger Volante ut en hejdlöst oanvändbar manual som redovisar några av de absolut krångligaste sätten att utföra vardagliga sysslor.

  Författaren, serietecknaren och NASA-ingenjören Randall Munroe har oräkneliga fans i Sverige. Många upptäckte honom tack vare succéböckerna Tänk om... och Så funkar allt – för att inte tala om webserien xkcd.com som han tecknat sedan 2006 i vilken han serverar noga uträknade, seriösa och alltigenom vetenskapliga svar på fullkomligt absurda hypotetiska frågor.

  Den nya boken tar den tillämpade vetenskapen ännu längre. Gör så här vänder i själva verket på hela premissen. Här ges i stället helt absurda (om än noga uträknade och likaså vetenskapligt korrekta) lösningar på verkliga, vardagliga problem.

  Behöver du…

 • ... skicka en datafil? Spara den på ett USB-minne som du skickar med ett flyttande djur på väg åt rätt håll!
 • ... komma i tid? Förskjut tiden genom att spränga månen och förändra jordens rotation!
 • ... vinna i höjdhopp? Gjut ett segelflygplan runt din kropp!

“Vi älskar hur Munroe personifierar det Volante jobbar för -- en klokare och roligare värld. Att vi är ett av endast tre förlag utanför USA som får vara med nu från början när nyheten släpps känns särskilt kul! Vi ger ut boken snabbt, ungefär samtidigt som i USA” berättar förlagschef Tobias Nielsén.

-------------------------------------------------------

OM BOKEN:

Titel Gör så här - Absurda vetenskapliga lösningar på verkliga problem
Författare Randall Munroe

Utkommer 20 oktober 2019
ISBN 978-91-88869-68-5


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg