2024-06-17 05:25Pressmeddelande

Glider kvinnor och män isär på dejtingmarknaden?

Minna Höggren är aktuell med populärvetenskapliga debutboken Kärleksgapet – Dejting och vetenskapen i september 2024.Minna Höggren är aktuell med populärvetenskapliga debutboken Kärleksgapet – Dejting och vetenskapen i september 2024.

Världsberömda forskare, svenska politiker och journalister – och en grisbonde, två niondeklassare, samt en sorgsen sjuksköterska. Alla finns de med i Minna Höggrens populärvetenskapliga debutbok Kärleksgapet – dejting och vetenskapen som Volante släpper i september.

Det finns en utbredd uppfattning om att kärleken är irrationell, ett enda stort mysterium. Minna Höggren menar att det är en slapp föreställning som inte ger människor som söker efter den någon upprättelse. De senaste förändringarna på kärleksmarknaden går visst att förstå; det finns en innehållsförteckning och en bruksanvisning – det visar boken Kärleksgapet.

Enligt Mediearkivet var 2023 ett rekordår för artiklar som innehåller ordet ”dejting”. Alla verkar vara besatta av att skildra hur det är att befinna sig i kärlekens stora gap. Ändå rör sig diskussionen om den moderna kärleken som en liggande åtta. Jag ville undersöka om någon kunde svara på om det finns ett växande gap mellan män och kvinnor, om kärleken blir mer eller mindre jämställd i en tid där samhället blir det – eller om kärleken styrs av helt andra lagar, säger Minna Höggren.

Nu har hon sökt svaren – och kanske även hittat dem. I den skarpa, lärorika och inte minst roliga boken Kärleksgapet möter Minna Höggren namn som Helen Fisher, Eva Illouz, Joel Halldorf, Lars Trägårdh, Annika Strandhäll och en rad andra intervjuobjekt från akademin, politiken, journalistiken och verkliga livet.

Om Amanda Romares Halva Malmö träffande beskrev HUR det ser ut på dejtingmarknaden, förklarar Minna Höggrens begåvade debut Kärleksgapet VARFÖR. Och precis som Amanda Romare – och även kärleksskildrarna Liv Strömquist och Tone Schunnesson – kommer Minna Höggren från Malmö. Kanske är det något i vattnet där? resonerar bokens förläggare Johan Wirfält.

________________________

Minna Höggren (född 1999) har trots sina unga år redan gjort sig känd som lysande skribent på flera arenor. Hon arbetar på Aftonbladet Kultur.

Kärleksgapet utkommer 2024-09-26, med recensionsdag 2024-10-12
Omslagsformgivning Sigge Kühlhorn, författarfotografi Louise Sinaga Helmfrid.


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält