2020-11-05 16:16Pressmeddelande

Emma Frans ger ut dagbok från pandemiåret

Den 7 januari släpps Emma Frans nya bok Alla tvättar händerna.
Det är en personlig dagbok och smart analys i ett – av det gångna pandemiåret,  debatterna och forskningsläget.

Under 2020 har Emma Frans pendlat mellan olika tevestudios för att försöka förklara vad vetenskapen faktiskt kan säga om coronaviruset. Samtidigt har hon dragits in i en allt mer infekterad debatt och använts som både slagpåse och slagträ. 

Boken Alla tvättar händerna är hennes personliga berättelse om året som gått och tar sin början med det teveframträdande där hon skulle diskutera ett nytt virus som precis upptäckts i den kinesiska staden Wuhan.
Där och då var hon orolig för att låta som en alarmist. I själva verket hade hon inte ens kunnat föreställa sig vad som väntade.

Men trots ett intensivt 2020 har hon samtidigt kunnat hålla huvudet (ganska) kallt och lyckats se mönster och inte minst de tankevurpor och missförstånd om forskning och vetenskap som hon tidigare tagit upp i sina böcker. Det gör att boken lika mycket blir en lektion i hur praktisk vetenskap fungerar som en rapport från ett år som mänskligheten inte kommer att glömma på länge.

Och ja, den är förstås rolig också – trots det allvarliga ämnet.

_____________________________________

ISBN 978-91-7965-088-9
Utgivning 10 februari 2021, recensionsdag 24 februari 2021


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg