2022-06-16 05:00Pressmeddelande

Efter 1 miljon sålda böcker – Kay Pollak släpper ny bok i höst

Fotograf Tobias RegellKay Pollak, aktuell hösten 2022 med boken Ett bättre Liv – en tanke i taget

Den Oscarsnominerade regissören (Så som i Himmelen) och uppskattade föreläsaren Kay Pollak återkommer i höst som författare med boken Ett bättre liv.

Hans tidigare böcker Att välja glädje och Att växa genom möten har sålt i ungefär en halv miljon vardera.

Drygt tjugo år efter dessa böckers utgivning släpps hans nya bok Ett bättre liv – en tanke i taget på Volante förlag i höst i samband med Bokmässan i Göteborg (4 oktober i bokhandeln).

Kay Pollak beskriver huvudbudskapet i sin nya bok:

- Boken handlar om hur du och jag kan må bättre. Bli mer lyckliga! Jag menar att allting börjar med oss själva. De tankar jag väljer att tänka. Det som påverkar mig allra mest i livet är mitt eget sätt att tänka. Och det går att träna.  

- Hur många miljarder kostar inte den psykiska ohälsan i Sverige? Den här boken ska vara en möjlighet, en träning och en motkraft. En slags ”Friskis och Svettis” för hjärnan och själen.

Kay Pollak, 84, är ständigt aktuell. Han fyller teatersalonger med sina föreläsningar och musikalversionen av filmen Så som i Himmelen har satts upp i Sverige i flera städer.

Han har samtidigt jobbat på boken i många år.

- Jag är himla nyfiken, säger Kay Pollak. Det finns så mycket att lära. Det är aldrig försent att må bättre. För mig tog det många år att sakta börja komma på en bättre väg. Kunna oftare må bra och känna mig lycklig. Alla kan lära sig det.  

- Boken består av sju delar. En del handlar till exempel om att träna mig att inte lika ofta känna mig som ett offer för andra och för yttre omständigheter. Ingen kan bli lycklig på den vägen. Men det går att lära sig ett nytt tänkande. Se att jag har ansvar för mina egna tankar och mina egna känslor. Belöningen är enorm.

De tidigare böckerna har i Sverige varit självutgivna.

-Vi är mycket stolta över förtroendet att han den här gången väljer att samarbeta med oss på Volante, säger Tobias Nielsén, förlagschef och grundare.

_____________________________________________________________

Ett bättre liv – en tanke i taget av Kay Pollak
Utgivningsdag 2022-10-04
Recensionsdag 2022-10-15

 


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén