2020-06-24 10:45Pressmeddelande

Det relevanta ledarskapet i vår snabbrörliga värld

Per Mosseby och Ann Hellenius är författare till boken Alltid relevantPer Mosseby och Ann Hellenius är författare till boken Alltid relevant

Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar den kunskap som seglat upp som central och inte ens hederliga organisationsmodeller slår väl ut. I Alltid Relevant utforskar Ann Hellenius och Per Mosseby vad det är dagens ledare behöver göra för att börja gå i takt med en snabb omvärld.

Hur blir man en bra ledare i en samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och exponentiell utveckling? Medan vissa verksamheter konstant utvecklas utan att de anställda behöver jobba ihjäl sig jobbar andra med en alltmer pressad personalstyrka. Hur kan vi utveckla vårt ledarskap och självledarskap i en tid präglad av snabb förändring?

Nycklarna i denna bok handlar om hur du som ledare alltid håller dig relevant i en snabbrörlig omvärld. Om hur allt börjar med en ökad självkännedom och kongruens; om hur tillit driver fram snabbfotade verksamheter; om hur utveckling numera sker i ekosystem och vad detta innebär för ledarskapet; om hur du själv och dina medarbetare kan bli nyfikna på utveckling samt hur förmågan att fokusera och att organisera för ett hållbart liv blivit allt viktigare.

"När vi har diskuterat vårt ledarskap i relation till det som digitaliseringen håller på att förändra har vi funnit ett antal områden som är centrala för att lyckas fortsätta vara relevant som ledare. Vi har valt att kalla dessa områden för nycklar. Med hjälp av våra nycklar öppnar vi dörrar som leder in mot större genomförandekraft, tillit, medskapande, innovation och hållbarhet både i arbetslivet och privat."

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon sitter som ledamot i styrelserna MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam och varit verksam som CIO för Scandic Hotels, Stockholm stad och Bankgirot. Hellenius har blivit utsedd till Årets CIO i Sverige och även
European CIO of the year. Hon har nominerats till “Årets ledare” av tidningen Chef och Veckans affärer har listat henne som en av näringslivets mäktigaste kvinnor inom tech. Sedan ett antal år är hon medlem i regeringens digitaliseringsråd.

Per Mosseby är digitaliseringsexpert och har en bakgrund som internetentreprenör, kommun- och landstingspolitiker samt chef för digitaliseringen på Sveriges kommuner och regioner (SKR) och brinner för att utveckla det offentliga samhället med hjälp av ny teknik. Han har varit ledamot av regeringens digitaliseringsråd under fyra olika statsråd, studerat datateknik vid KTH och arbetar nu som rådgivare åt teknikföretag. Han sitter i flera styrelser och är bland annat styrelseordförande för doktor.se.

_____________________________________

Alltid relevant utkomer i juni 2020.
ISBN 978-91-8886-977-7


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.